in

Медитеранске игре: Вукојевић освојила сребро – Србији 17. медаља; Рвачи презадовољни резултатима…

Ово је тренутно 17. медаља за Србију у Орану, а трећа за стрелце – златне медаље освојили су Миленко Себић и “микс” Дамир Микец и Зорана Аруновић..

Вукојевић, актуелна европска шампионка, у финалном “распуцавању” поражена је од Францускиње Осеан Мулер 16:6, од које је била боља на шампионату Старог континента.

Рвачи после три медаље у Орану: Главни циљ је СП у Београду

Много ми значи освајање златне медаље на Медитеранским играма, али главни циљ је Светско првенство у септембру и верујем да могу да поновим исти резултат, изјавио је српски рвач Виктор Немеш.

Немеш је у Орану доминантно освојио титулу, а уз њега до злата је стигао Магомедгаџи Нурасулов, док је бронзу освојио Стеван Мицић.

“Пуно ми значи, али најважније је оно што нас очекује у септембру, у Београду, а то је Светско првенство. Биће много теже него на Медитеранским играма, али сигуран сам да ћемо бити задовољни. Спремни смо, тренирамо напорно и мислим да смо на добром путу”, изјавио је Немеш по повратку у Београд.

Селектор Стојан Добрев истакао је да су момци били добри, а да је посебно важан резултат Немеша.

“Био је ово добар тренутак за њега, упркос томе што конкуренција није била најјача, али освојио је скоро 40 бодова за четири борбе, то довољно говори. Светско првенство је главни циљ и надам се једној или две медаље. Мислим да је то реалност”, рекао је Добрев.

рвање3

Директор Рвачког савеза Србије Милан Јелић нагласио је значај континуитета освајања медаља на великим такмичењима ју последњих десетак година.

“Три медаље су феноменалан резултат за нас, нашу земљу и наш спорт уопште. Од четворице представника тројица су освојили медаљу и оправдали улагања у наш спорт. Услови за тренирање су доста повољнији него у претходним периоду, отварање Рвачке академије у Кањижи је феноменалан потез и даје резултате. Надамо се да ће ускоро профункционисати и Центар борилачких спортова у Кошутњаку, што ће додатно утицати на популаризацију рвања”, рекао је Јелић.

Он је додао да су припреме за Светско првенство, од 10. до 18. септембра у Београду у пуном јеку.

“Имамо огромно искуство у организацији великих такмичења, али можда има и мало треме јер први пут организујемо сениорско првенство. Има још доста тога да се уради, али што се нас тиче такмичење може да почне сутра. Биће то прилика да као Савез достојно презентујемо наш град, спорт и нашу земљу”, поручио је Јелић.