in

Međunarodni plivački miting “Zmaj 2022“ na zatvorenom bazenu SPENS-a

Međunarodni plivački miting “Zmaj 2022“ na zatvorenom bazenu SPENS-a

Pozdravljajući prisutne Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovoljstvo što se, nakon dve godine pauze izazvane pandemijom, plivački miting “Zmaj” ponovo održava i okuplja preko 500 takmičara iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Veoma mi je drago što danas prisustvujemo prvom zvaničnom takmičenju na olimpijskom bazenu, nakon rekonstrukcije, u okviru kojeg će se koristiti nova oprema, najsavremenije plivačke platforme sa startnim blokovima. Drago mi je što su učesnici ovog turnira deca i jedva čekam da čujem njihove utiske. Nama je važno da upravo mlade ljude motivišemo da se bave sportom i da im omogućimo što bolje uslove za to, zato podržavamo ovakva takmičenja i zato je Novi Sad uvek dobar domaćin sportistima iz cele Srbije, a i šire izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U okviru Plivačkog mitinga „Zmaj 2022“ takmiče se deca u uzrasnim kategorijama: pioniri, kadeti, juniori i seniori, u disciplinama 50 kraul, leđno, prsno i delfin, 100 metara kraul, leđno, delfin i prsno, 200 m mešovito i 200 m slobodno.