in

Milenković: Svaki put na dočeku kao da je prvi put; Drča: Pokazale smo da smo vredne zlata

Naša reprezentativka Bojana Milenković je za svojih 25 godina uspela da u riznicu medalja svrsta Olimpijsku bronzu, dva evropska zlata i jedno srebro, kao i dve zlatne svetske medalje.

“Koliko se dugo iščekuje ta medalja toliko kratko i traje. Nemamo puno vremena da je proslavimo. Utisci se nisu slegli ali nadam se da kroz par dana hoće i da ćemo biti svesne šta smo uradile”, rekla je Milenkovićka.

Na pitanje našeg novinara kako je bilo na dočeku Bojana je rekla:

“Meni je četvrti put da sam na terasi, ali svaki put kao da mi je prvi. Svaki put su neke nove emocije kad izađemo pred našom publikom koja nam je dala vetar u leđa i zbog koje smo napravili ovaj uspeh. Očekivali smo Italiju u finalu nismo očekivale da Brazil olako dobije. Mi smo odigrali od početka do kraja utakmice tako da nisu imale sanse”, zaključila je naša reprezentativka i svetska šampionka Bojana Milenković.

Sutra putuje u Rumunije gde će nastupati za klub Albu iz Blaža a kada se završe klupske obaveze očekuju je pripreme za Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom.

Bojana Drča: Pokazale smo da smo vredne zlata

Utisci se još sležu, možda još uvek nismo svesne kakav smo uspeh napravile, ali igrati na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj bilo je sjajno, pokazale smo kvalitet i da smo vredne ovog zlata, izjavila je srpska odbojkašica Bojana Drča.

Drča je proglašena za najboljeg tehničara na turniru i izabrana je u idealni tim šampionata.

“Najvažniji meč na turniru bilo je četvrtfinale protiv Poljske. One su nekako igrale rasterećeno, publika ih je nosila, a opet sa naše strane bio je pritisak, nokaut faza, znali smo da nam to donosi polufinale i borbu za medalje. U petom setu bio je samo fokus da uđemo mirno i razmišljale smo samo o pobedi”, rekla je Drča Tanjugu.

Jedna od najiskusnijih u srpskom timu ističe da se sada okreće klupskim obavezama, ali da će uvek biti na raspolaganju nacionalnom timu.

“Nisam još razgovarala sa selektorom, ali ako budem zdrava i ako sve bude išlo po planu biću tu. Igrati za reprezentaciju je najlepši osećaj” istakla je Drča.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /