in

Milojević: Lalatović glavni kvalitet Nišlija

Fudbaleri Radničkog iz Niša dočekaće sutra u 17 časova na Čairu aktuelnog šampiona Srbije.

“Lalatović je svakako jedan od glavnih kvaliteta Nišlija, međutim mislim da svakako imaju i kvalitetan tim, on je došao da ih podigne i to dobro radi, igraju dobro, forma im je u uzlaznoj putanji, tako da se spremamo i za njega, ali i njihov igrački kvalitet”, izjavio je Milojević za zvanični sajt FK Crvena zvezda i dodao:

“Po kvalitetu svakako da zaslužuju bolju poziciju na tabeli, međutim to je fudbal, nekada dobijete to što zalužujete, nekada ne. Gostovanje u Nišu je uvek nezgodno za svaku ekipu. Verujemo u naš kvalitet, ovo je samo jedno u nizu teških gostovanja, a ako budemo na istom nivou igre i fokusa kao u Novom Sadu i Kragujevcu, mislim da možemo do dobrog rezultata”.

Crvena zvezda je ove sezone upravo iz redova Radničkog dobila vredno pojačanje u vidu Stefana Mitrovića.

“Kada je Mitrović bio u Nišu, bio je drugi trener, kao i sastav. Poznaje igrače i to svakako može da nam koristi, sa druge strane se radi o fudbalerima koji dugo igraju u našoj ligi. Znamo njihove kvalitete i mane. U pripremi utakmice ih maksimalno poštujemo, što je obavezno s obzirom da se radi o ekipi Radničkog iz Niša, klubu sa tradicijom. Moramo da verujemo u to što radimo, naš kvalitet i igrače”, rekao je trener crveno-belih koji sutra neće moći da računa na veziste Veljka Nikolića i Sekua Sanoga.

Milojević se osvrnuo i na šampionsku trku sa Partizanom i razliku od pet bodova u odnosu na crno-bele pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

“Imamo još pet utakmica u prvenstvu, ako oni pobede sve do kraja, kao i mi, razlika će biti pet bodova. Lakše je reći nego uraditi. Očekuje nas serija ozbiljnih gostovanja, tako da verujemo da fokusom, mirnoćom i jednim odnosom gde idemo iz utakmice u utakmicu možemo do kraja”, izjavio je Milojević.

Pred duel u Nišu Crvena zvezda je lider Superlige sa 38 bodova, dok je Radnički na 11. poziciji sa 16 bodova.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /