in

Mladi karatisti na svetskom prvenstvu svojili 6 medalja – tri srebrne i tri bronzane

Mladi karatisti na svetskom prvenstvu svojili 6 medalja – tri srebrne i tri bronzane

NOVI SAD –

Članovi karate kluba „Šotokan 021“ iz Novog Sada predstavljali su reprezentaciju Srbije na svetskom prvenstvu i Kohai kupu za niža karate zvanja u okviru najveće smotre te borilačke veštine u Karlovim Varima. Mladi Novosađani su se nadmetali sa još 2000 takmičara i vratili sa vrednim odličjima.

Karatisti kluba „Šotokan 021“ su u konkurenciji 29 zemalja sa četiri kontineta osvojili 6 medalje – tri srebrne i tri bronzane. Takmičenje je održano u okviru SKDUN-a (Es Ka De U En-a), a medalje novosadskom klubu i sprskoj reprezentaciji doneli su takmičari, kako u seniorskoj konkurenicji, tako i deca od 7 do 11 godina.

karate

Karate klub „Šotokan 021“ osnovan je 2013. Godine u Novom Sadu. Školovani i licencirani treneri rade sa decom, a akcenat na svakom treningu se stavlja na razvoj samopouzdanja, učenju discipline i razvoju radne navike.

Karatisti nastavljaju vredno da treniraju i da se pripremaju za naredna velika takmičenja koja im slede. Nadaju se da će se sa njihovim dobrim rezultatima povećati i interesovanje za ovim sportom, kako u Novom Sadu, tako i u Srbiji.