in

Muta Nikolić uveren: “Ameri su nevažni, ako smo mi tip-top”

Muta Nikolić uveren: “Ameri su nevažni, ako smo mi tip-top”

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je rivale na Olimpijskim igrama u Parizu. Radi se o selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku, gde su glavni favoriti Italija i Litvanija.

Član stručnog štaba kod Saše Đorđevića u Riju 2016. i prethodno u ATLANTI 1996. sa duom Obradović-Ivković, Muta Nikolić ističe da naša selekcija bez obrzira na rivale mora da ide po medalju.

“Šta ima da se priča o žrebu? Srbija uvek ide u pohod na neku medalju, to je suština. Kao da smo i jedna od, ma najjača kontinentalna sila. Kakve veze ima što smo na šampionatu sveta u Manili, izgubili finale od Nemačke. Ja ne mogu da se setim, posebno u višedecenijskoj trenerskoj karijeri, kada se neka naša generacija seniora spremala za veliko takmičenje, a da prećutno nije bilo za odličje. O tome se ne priča naglas ali je tako. Neće drugačije da bude ni za najveće sportsko takmičenje na leto“, smatra Miroslav Nikolić u razgovoru za “Sport Klub”.

Što se tiče samog sastava ekipe, možemo da se nosimo sa svima, ako smo u punom sastavu.

“Ako se svi budu odazvali, na čelu sa Jokićem i Bogdanovićem, koji je sjajno predvodio ‘orlove’ prošle godine, a obično su Igre poseban magnet, Srbija će biti tip – top. Neće biti važno ko će biti sa druge strane terena. Računajući čak i Amerikance. Da ne pričam o preostalim rivalima u grupi“, govori Muta.

Sa Italijom imamo niz od tri poraza, dok smo Litvance eliminisali u četvrtfinalu Mundobasketa.

“Srbiji je svejedno da li će to biti bilo koja od dve apostrofirane evropske selekcije. Nije ni važan onaj negativni skor koji imamo sa azurima počev od kvalifikacija za OI 2021, pa do poslednjeg sudara u Manili. I jedni, i drugi su nezgodni, ali Srbija je od onih koja se uvek sprema za pobedničko postolje. Nema tu velike priče“, rekao je NikolićAutorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /