in

Nagelsmanov poziv Pavloviću politička odluka, moraće da bude bolji od trojice…

Nagelsmanov poziv Pavloviću politička odluka, moraće da bude bolji od trojice…


Autor: Ivan Cvetković


subota 23.03.2024.


13:15


Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Vezista srpskog porekla dobio je poziv selektora Nemačke Juijana Nagelsmana za prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije, ali je morao da otkaže zbog operacije krajnika.

Svoje viđenje čitave situacije dao je u intervjuu za Sportski žurnal proslavljeni trener Dragoslav Stepanović koji je decenijama radio u nemačkom fudbalu.

“Pavlović je rekao da se nije odlučio protiv Srbije nego za Nemačku, što je fenomenalna izjava. Kad neko trenira od sedme godine u Bajernu i pošto je uspeo kapitena Kimiha u reprezentaciji da pomeri na beka u tim godinama, onda je teško poverovati da ne iskoristi šansu da bude reprezentativac nekadašnjeg šampiona sveta i Evrope. Još jedan bitna činjenica je da je Pavlovićeva majka Nemica, a vi znate da majke odlučuju i to neće nikad da se promeni. Pavlović ima budućnost u Bajernu”, kazao je popularni “Stepi” koji je potom otkrio i da je mišljenje dela javnosti u Nemačkoj da je poziv Pavloviću bio donekle i politička odluka.

“Efenberg je kazao da je za njega politička odluka da se pozove Pavlović u državni tim pre Gorecke sa 57 odigranih utakmica, jer se time selektor štiti da mladić ne ode da igra za Srbiju. Kedira se složio i dodao da je još rano za Pavlovića, jer ne mogu desetak utakmica odigranih za Bajern da obezbede mesto u reprezentacije Nemačke, jer se pozivom štite da ne odluči da igra za Srbiju”.

Stepanović postavlja jednostavno pitanje – zašto mu Nagelsman tokom svog mandata u Bajernu nije pružio šansu u prvom timu?

“Pavlović će morati u Nemačkoj da bude bolji od trojice ako želi da igra. Bojan Krkić, kome je majka Špankinja, mora da bude primer. Nakon debija za Španiju nigde ga nije bilo, e to može da se dogodi i Pavloviću. Zašto ga selektor Nagelsman nije video kad je bio trener Bajerna? Tad nije bio u protokolu ili je pratio meč sa klupe. Srbija nema igrača na sredini terena, koji daje golove i asistira, kao što je Pavlović. Od sveg srca bih želeo da iskoristi predstojeće mečeve za Nemačku, vidi koliko i šta može i na kraju donese odluku, jer ima prava da promeni selekciju posle tri odigrane utakmice. Važno je istaći da selektor Nagelsman neće moći mnogo da razmišlja o Pavloviću, već o tome kako da sastavi tim, jer ima samo tri provere do početka prvenstva Starog kontinent”, smatra Dragoslav Stepanović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /