in

Nenadana smrt legende, preminuo Andreas Breme

Legenda nemačkom, a možemo reći i svetskog fudbala, Andreas Breme preminuo je u 64. godini, saopštio je Bajern iz Minhena na zvaničnom sajtu.

“FK Bajern je duboko šokiran iznenadnom smrću Andreasa Bremea. Zauvek ćemo čuvati Bremea u našim srcima – kao svetskog šampiona i još više kao veoma posebnu osobu. On će uvek biti deo porodice FK Bajern. Počivaj u miru, dragi Andi”, stoji u objavi Bajerna na zvaničnom sajtu.

Breme je u dugoj karijeri u nacionalnom sastavu upisao osam golova na 86 mečeva. Daleko najpoznatiji je onaj pobedonosni u finalu Mundijala u Italiji protiv Argentine 1990. za 1:0 protiv Argentine.

Najveći deo klupske karijere Breme je proveo u milanskom Interu (1988-1992) kao deo kultnog nemačkog trojca sa Lotarom Mateusom i Jirgenom Klinsmanom. Prethodno je postao igrač svetske klase u Bajernu od 1986. do 1988. bio je član i nemačkih Sarbrikena i Kajzerslauterna, kao i španske Saragose. 

U kratkoj trenerskoj karijeri predvodio je sa klupe klubove iz domovine – Kajzerslautern (2000-2002) i Unterhahing (2004-2005). Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /