in

Nerešiva enigma na golu rukometašica Vojvodine

NOVI SAD –

U 7. kolu ARKUS lige rukometašice „Vojvodine“ su napravile iznenađenje i u prvenstvenoj „drami“ savladale sa 23:22 aktuelne šampionke naše zemlje rukometašice „Železničara“ iz Inđije. I na toj utakmici potvrdilo se nepisano sportsko pravilo da velike utakmice rađaju velike igrače, što se desilo i na pomenutom susretu, koji je odigran proteklog vikenda u Novom Sadu, kada je golman Novosađanki Ana Bulatović sa dvanaest „nestvarnih“ odbrana, uključujući i jedan sedmerac, zasluženo ponela epitet najbolje igračice derbija.

Koliko svojim odbranama doprinosi u sakupljanju prevnstvenih bodova za svoj tim, najbolje govori i činjenica da je u dosadašnjih šest superligaških izdanja tri puta proglašena za najbolju igračicu utakmice.

ana, bulatovic, žrk, vojvodina

Studentkinja Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu od ove sezone brani boje novosadske „Vojvodine“, đak je čuvene rukometne škole Rukometnog kluba „Crvenka“.

Branila je boje i rukometašica „Vrbasa“ da bi potupnu raskoš i talenat potvrdila briljantnim odbranama na golu „Vojvodine“, već na samom početku ovogodišnje rukometne sezone.

“Ne opterećuje me činjenica što moje saigračice veruju da ću uspešno ispraviti eventualni propust u fazi odbrane. Naprotiv, sve mi to daje veliko samopouzdanje i potrebnu sigirnost prilikom donošenja brzih i, pre svega, tačnih odluka, kada već svi u sali vide da je protivnik nezaustavljiv. Drago mi je što iz utakmice u utakmicu kao tim pokazujemo sve bolju igru i što je zbog toga sve brojnija podrška sa tribina. Jednostavno uživam u igri, a dobri rezultati tima me čine srećnom,“ kaže dvadesetdvogodišnja golmanka rukometašica „Vojvodine“ Ana Bulatović.

Podsećamo, nakon odigranih sedam kola Novosađanke sa osvojenih 8 bodova dele odlično 3. i 4.mesto superligaške tabele sa rukometašicama „Mladosti“ iz Nove Pazove.

Nema sumnje veliki doprinos visokom plasmanu Novosađanki dala je sjajna čuvarka mreže Ana Bulatović.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /