in

Niko Hulkenberg novi vozač ekipe Hasa u Formuli 1, Šumaher razočaran

Niko Hulkenberg novi vozač ekipe Hasa u Formuli 1, Šumaher razočaran

Hulkenberg (35) će u ovom timu da zameni Mika Šumahera, koji je za Has vozio prethodne dve sezone. On je u Formuli 1 debitovao 2010. godine za ekipu Vilijamsa na Velikoj nagradi Bahreina, a potom je vozio za Zauber, Fors Indiju i Reno, a ove sezone vozio je dve trke za tim Aston Martina.

“Veoma sam srećan što ću 2023. voziti za ekipu Hasa. Osećam se kao da nikada nisam napustio F1. Uzbuđen sam što ću ponovo imati priliku da radim ono što najviše volim i želim da se zahvalim vlasniku tima Džinu Hasu na poverenju”, rekao je Hulkenberg.

Nemac je u dosadašnjoj karijeri vozio 181 trku u Formuli 1, ali nije ostvario nijednu pobedu. On je 2015. godine sa Poršeom pobedio u trci “24 sata Le Mana”.

Za Has će naredne sezone, pored Hulkenberga, voziti Danac Kevin Magnusen. Do kraja sezone u šampionata F1 biće vožena još jedna trka za VN Abu Dabija, koja će biti održana 20. novembra.

Šumaher: Razočaran sam što sam ostao bez mesta u Formuli 1

Vozač Hasa Nemac Mik Šumaher izjavio je da će sve učiniti da se vrati u šampionat Formule jedan, prenose britanski mediji.

sumaher4

Has je odlučio da uoči poslednje trke sezone za Veliku nagradu Abu Dabija da ne produži ugovor sa Šumaherom, a umesto njega naredne sezone u američkom timu biće Nemac Niko Hulkenberg. Pored Hulkenberga naredne sezone za Has će voziti Kevin Magnusen.

“Ovo će da bude moja poslednja trka za ekipu Hasa. Ne krijem da sam jako razočaran odlukom da mi ne produže ugovor. Hvala Hasu i Ferariju na ovoj prilici. Uz njih sam odrastao i lično i tehničko. I kad je postalo najteže, shvatio sam koliko volim ovaj sport. Zaslužujem mesto u F1 i snažno ću da se borim da se vratim”, poručio je Šumaher.

Šumaher je prošle godine napravio najviše štete na svom bolidu od svih vozača u šampionatu.

“Odlučili smo da se razdvojimo i u budućnosti ćemo da idem u različitim smerovima. Has želi Miku sve najbolje u njegovoj karijeri”, izjavio šef Hasa Ginter Štajner.

Trka za VN Abu Dabija biće vožena u nedelju od 14 sati.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /