in

Нори: Питаћу Марија за савете против Ђоковића

Ђоковић и Нори играће на Централном терену у петак. Нори се само једном састао са Новаком на АТП туру и поражен је прошле године на завршном мастерсу у Торину (6:2, 6:1).

Са друге стране, Мари је против Ђоковића играо 36 пута и претрпео 25 пораза.

“Енди је увек био пун подршке за мене и мој тим. Увек тренирамо заједно и питам га за неке идеје. Пре неки дан је свратио до теретане и пожелео ми срећу. Није лоше да га консултујем око тактике. Уживаћу данас, а после ћу можда контактирати Ендија да видим какве идеје има. Прошли пут кад сам играо против Новака у Торину, играо је веома добро, а ја сам научио доста. Овог пута ћу тактички приступити другачије мечу”, рекао је Нори, а пренели британски медији.

Британски тенисер у четвртфиналу је савладао Давида Гофана са 3:6, 7:5, 3:6, 6:3, 7:5, а признао је да га чека највећи могући испит у тенису.

“Ово је један од највећих изазова у тенису. Трава је његова омиљена подлога, а његов скор на Вимблдону је невероватан. Међутим, једва чекам да одмерим снаге са њим и видим какав ће бити његов ниво игре”, изјавио је Нори.

Новак Ђоковић освојио је три узастопне титуле на Вимблдону (2018, 2019. и 2021), а у четвртфиналу је елиминисао Италијана Јаника Синера после преокрета са 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.