in

Novi Sad domaćin rukometašima Srbije

Novi Sad domaćin rukometašima Srbije

Izabranici Tonija Đerone sa nestrpljenjem očekuju nastup na Svetskom šampionatu koji će se u januaru održati u Poljskoj i Švedskoj. Do tada će priliku za uigravanje imati tokom kvalifikacija za naredni Evropski šampionat.

Prvi meč, naše rukometaše očekuje već u sredu, kada će u novosadskom SPENS-u dočekati selekciju Finske. Nominalno, najlakši protivnik u konkurenciji Norveške i Slovačke, ali bez obzira na kvalitet rivala, selektor Đerona ističe da su svi u nacionalnom timu maksimalno fokusirani na dobar početak kvalifikacija.

„Cilj ove nedelje je da osvojimo 4 boda iz dva meča. Imamo samo dva dana pre meča sa Finskom, igrači dolaze iz klubova u različitom stanju, tako da će osnovni zadatak biti da se fokusiramo na ono što treba da uradimo”.

U Rukometnom savezu Srbije veruju da će Novi Sad biti dobar domaćin duela naših i finskih rukometaša. Predsednica saveza, Milena Delić, veruje da će reprezentacija biti uspešna u duelu sa Finskom, dok član Gradskog veća zadužen za sport, Ognjen Cvjetićanin, poručuje da su obezbeđeni svi potrebni uslovi za organizaciju pravog spektakla.

Ulaz na meč rukometaša Srbije i Finske, u sredu, od 18 časova, biće slobodan. Drugi duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, naša reprezentacija igra već u nedelju, kada će gostovati u Slovačkoj.