in

Novosadska ŽKA spremna za povratnički ples (AUDIO)

Novosadska ŽKA spremna za povratnički ples (AUDIO)

Novosadska ŽKA je prošle sezone nastupala u Drugoj ligi gde je potpuno dominirala i zabeležila čak 20 pobeda u 22 odigrane utakmice. Uz novosadski klub, promociju u najviši rang obezbedili su Sloga iz Požege i za zelenim stolom Spartak iz Subotice (umesto ŽKK Radivoja Koraća, kluba koji je istupio iz lige iz finansijskih razloga).

Prošle sezone je prvi tim Novosadske ŽKA u proseku imao manje od 18 godina. Klub se preko leta pojačao sa nekoliko iskusnijih igračica, ali i dalje će to biti u proseku dosta mlad tim.

Tim Novosadske ŽKA za ovu sezonu: Ana Perić (kapiten), Anđela Radović, Marijana Zukanović, Ivona Krakić, Lara Bošnjaković, Sofija Ždrnja, Jelena Babajić, Aleksandra Prcović, Sara Đalinac, Jovana Đurić, Jana Milinković-Savić, Anđela Jekić, Jelena Janković, Nastja Bulović i Luna Mihajlović.

Glavni trener je Milan Ivanić, a njegovi saradnici su treneri Beba Vasić i Nebojša Zeković, kao i kondicioni trener Isidora Vasiljević.

Kapiten Ana Perić je u prošloj sezoni u Drugoj ligi Srbije za žene prosečno beležila 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Najefikasniju utakmicu odigrala je protiv Srbobrana, kada je postigla 23 poena, uz 12 skokova i 8 asistencija.

Ana ima svega 22 godine, ali i veliku želju da predvodi tim do velikih rezultata.

nžka1

Iako je klub doveo nekoliko iskusnijih košarkašica, ipak će i dalje veliku pažnju pokloniti mladim igračicama iz svog pogona. Talentovana mlada košarkašica Aleksandra Prcović o svojim očekivanjima na startu sezone.

Još jedna košarkašica od koje se tek očekuju visoki rezultati je i Jelena Janković. Ova mlada devojka igra na poziciji centra. Jelena je spremna za velike izazove koje pruža Prva liga.

U prvom kolu prvenstva, Novosadska ŽKA će u nedelju od 16 časova na SPENSU-u dočekati u malom vojvođanskom derbiju tim Vrbasa.