in

Obradović posle Barselone: “Nesposobni smo da shvatimo…”

Obradović posle Barselone: “Nesposobni smo da shvatimo…”

Trener Partizana Željko Obradović posle poraza od Barselone istakao je da je četvrta četvrtina bila ključna za poraz njegovog tima.

“Čestitam Barseloni na pobedi odigrali su odličnu utakmicu. Držali smo se tri deonice, ali je poslednja deonica presudila. Nismo dobro krenuli drugo poluvreme, ali smo imali priliku da se vratimo. Poslednja deonica je odlučila, Barselona je tražila igrača više u napadu, pojačali su odbranu što je kasnije rezultiralo lakim poenima. Zahvalio bih se navijačima koji su došli da nas podrže, ali mi nismo uspeli da im vratimo”, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

U razgovoru sa srpske medije trener “parnog valjka” detaljnije je opisao igru svoje ekipe. 

“Neverovatno da nismo sposobni da nađemo igrača u tranziciji, da odigramo pametnije, da ispadamo u dogovorenoj odbrani… Koncentracija nije na nivou, a ovo je igra inteligentih ljudi koja traži maksimalnu koncentraciju, mi to nismo imali u pojedinim trenucima i zato su rezultati takvi kakvi su”, rekao je Obradović, pa dodao:

“Nesposobni smo da shvatimo situacije kad nismo u bonusu i kad treba da se igra odbrana sa najvećom agresivnošću i da se koriste faulovi.To je ono što je Barselona radila. Ne smeš da dozvoliš ekipi kao što je Barselona da se rastrči i postiže lake koševe u kontra-napadu. Veoma je važno da kontrolišeš tvoju igru u napadu. Imali smo izgubljene lopte. Iz igre jedan na jedan u prvom poluvremenu primili smo 19 poena. Branimo slabo igru jedan na jedan, ne poštujemo pravila, sve ono što pokušavamo da radimo na treningu, ali to očigledno nije dovoljno”, zaključio je trener Partizana.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /