in

Obradović se pribojava Zvezdinog mentalnog stanja

Obradović se pribojava Zvezdinog mentalnog stanja

Trener Monaka Saša Obradović, bivši igrač i šef struke Crvene zvezde, istakao je da bi predstojeći duel sa beogradskim crveno-belima mogao da bude vrlo neugodan, upravo iz razloga malih šansi da tim sa Malog Kalemegdana uđe u plej-in konkurenciju.

Vidim to kao i svaki drugi meč. Činjenica da Zvezdi nedostaju neki igrači su više minus za nas nego za njih, uz svako poštovanje. Teodosić je igrač koji menja sve i pravi razliku tokom cele karijere, ali mentalni status u smisli da su već preboleli Evropu u ovom trenutku može da bude opasan po nas. Glavni cilj nam je da budemo među najbolja četiri tima na kraju sezone“, rekao je Saša Obradović razgovor za Sport klub.

Taj meč će naročito biti važan jer se očekuje da Majk Džejms postane najbolji strelac u istoriji Evrolige. Amerikancu fali 12 poena da svrgne Vasilisa Spanulisa sa trona. 

Impresivno je kako je Džejms kao izraženi individualac u veteranskim godinama napravio zaokret ka većem doprinosu timu.

“Veliki je to bio posao od samog starta, od mog prvog treninga ovde. Bio je to težak i naporan proces. Nije lako trenirati velike zvezde, ne samo Majka. Treba prilagoditi dosta stvari, a ne prelaziti granicu zbog ekipe, ali Majk je zaslužio punu pažnju i podršku zbog načina na koji se ponaša i na koji je trenirao od prvog dana priprema. Pored toga što je vodio ekipu ličnim primerom, nadogradio se i u smislu da koristi zalaganje da trenira ekipu. Mnogo ga slušaju u svlačionici, što nije ranije bio slučaj, to moram da kažem. Pre je bio samo posvećen sebi. To se promenilo. Osim toga, sigurno mu odgovaraju i sredina, ali i trener“, objašnjava Obradović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /