in

Obradović: “Užasna poslednja četvrtina, ne odužujemo se navijačima!”

Obradović: “Užasna poslednja četvrtina, ne odužujemo se navijačima!”

Trener Partizana Željko Obradović istakao je nakon poraza od Olimpijakosa da je presudila loša igra “crno-belih” u poslednjoj četvrtini.

“Čestitke Olimpijakosu na pobedi. Igrali smo užasno u poslednjoj četvrtini koja uvek odlučuje i zato smo izgubili”, rekao je Obradović.

Na konstataciju novinara da je ista petorka započela i završila utakmicu, trener Partizana istakao je da nije bilo adekvatne pomoći od strane igrača sa klupe.

“Petorka koja je počela je i završila utakmicu, u najvažnijim minutima su bili na terenu. Nismo imali pomoć sa klupe i ponovo smo se doveli u situaciju da sami sebe porazimo. Ne znam koji put zaredom, odluke koje smo donosili bile su katastrofalne gde su oni dobili priliku za kontru. Svaki put su nas pretrčali, postizali su lake poene posle izgubljenih lopti. Nije bilo energetskog pada, nego veliki broj izgubljenih lopti. Kada ulaziš sa 13 poena razlike u poslednju četvrtinu, to je ogromna prednost. Treba da igraš pametno i da nastaviš da igraš na način na koji si kažnjavao njihovu odbranu. Mi to nismo radili, bili smo nestrpljivi, sa nerezonskim šutevima i dodavanjima”, smatra strateg beogradskog tima.

U odsustvu Zeka Ledej, “četvorku” je igrao Bruno Kaboklo.

“Videćemo kako će ići, on je večeras uradio dosta toga dobrog, ali i on kao i mnogi igrači treba da igra sa više rezona. Kad to kažem, u nekim situacijama nije imao dobre kretnje kada su drugi igrači imali loptu, nije se pozicionirao dobro. A drugo, kada ima prednost koju je imao celu utakmicu jer su oni pre poslednje četvrtine igrali sa četiri mala igrača. Zato smo i imali veliku razliku u skokovima, čak i kada smo mašili išli smo na skok. Biće i varijanti da igraju zajedno Ledej i Kaboklo”, rekao je Željko Obradović, koji se posebno osvrnuo i na sjajnu atmosferu u Beogradskoj areni.

“Moram da istaknem nešto što je mnogo važno za mene, a to je podrška ovih ljudi (navijača). Hvala im još jednom, ponovo su stvorili fantastičnu atmosferu i pokazali da su najverniji i da veruju u nas. Hvala im na tome, najiskrenije mislim da im se ne odužujemo na pravi način”, kazao je Obradović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /