in

Odbojkaši Vojvodine večeras sa nemačkim Fridrihshafenom

Odbojkaši Vojvodine večeras sa nemačkim Fridrihshafenom

Uoči tog meča, gosti iz Nemačke jutros su odradili i poslednji trening pred večerašnji Spens. U taboru Vošinog rivala svesni su da imaju ulogu favorita, ali znaju da će biti vatrena atmosfera na Spensu.

Njihov trening danas je posetila naša ekipa.

Fridrihshafen je izuzetno poznato ime u svetu odbojke. Taj nemački klub svojevremeno je bio i osvajač Lige šampiona. Tamo su često igrali igrači sa našeg podneblja, a tako je i sada.

Pored Slovenaca Vinčića i Šterna, trenutno za Fridrihshafen igra srpski reprezentativni libero Nikola Peković, koji je pre nekoliko godina i nosio dres novosadske Vojvodine.

Deo ekipe je i srednji bloker Aleksandar Nedeljković, koji je bio na širem spisku naše reprezentacije. Ipak, tu je i čovek iz senke, sportski direktor Novosađanin Radomir Vemić, dugogodišnji šraf u mašineriji slavnog nemačkog kluba.

Gosti iz Nemačke ističu da su veoma zadovoljni gostoprimstvom Vojvodine, koja im je izašla u susret, kako u tehničkim i organizacionim poslovima u Novom Sadu, tako i oko planiranja trenažnog procesa tokom boravka u “Srpskoj Atini”.

Od 20 časova, kada počinje meč na Spensu, prijateljstva više neće biti, jer će ljuti rivali u najjačem evropskom takmičenju, voditi borbu za važne bodove.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /