in

Odbojkaški Superkup u Novom Sadu – Voša čeka Partizan

Odbojkaški Superkup u Novom Sadu – Voša čeka Partizan

Danas u Novom Sadu, za pehar odbojkaškog Superkupa, šampion Srbije boriće se sa Partizanom, koji je prošle sezone osvojio nacionalni Kup, a ove se nada da će skinuti Vojvodinu sa trona.

“Zvanično, počinjemo borbu za trofeje. Igramo na našem terenu, pa odmah moram da kažem da se nadam da ćemo imati veliku i brojnu podršku kao što je to bio slučaj prošle sezone u plej-ofu. Što se tiče rivala, prema onome što sam do sada video mogu reći da Partizan ima kompaktnu ekipu, koja je dosta izmenjena, ali čvrsta i kvalitetna. Tu su Mrdak, Batak, švedski reprezentativac, Kapur, a uz njih i igrači iz prethodne sezone. Sve to nam daje pravo da se nadamo pravom sportskom spektaklu i nadigravanju. Zdravstveni bilten je dobar, a očekujem da pokažemo sve ono što smo do sada radili, odnosno najbolje uzdanje do sada, od početka pripremnih utakmica”, ističe šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Srednji bloker Petar Krsmanović veruje u svoj tim, ali poručuje da kvalitet treba dokazati i na terenu.

“Za nas je ovo veoma važan meč, igramo za prvi trofej, a znamo kakve su Vošine ambicije. Partizan ima dobru ekipu. Mi moramo biti angažovani i koncentrisani od prvog do poslednjeg poena. Motiva neće faliti to je sigurno, a uz podršku navijača biće mnogo lakše. Zato pozivam sve one koji vole odbojku i Vojvodinu, da dođu i ispune tribine, da budu naš igrač više i da se zajedno borimo za pehar”, zaključuje Krsmanović.

Za Superkup Srbije, Vojvodina i Partizan će igrati večeras od 18 sati u Maloj sali sportskog i poslovnog centra Vojvodina u Novom Sadu, a ulaz na meč biće slobodan, dok su za gledaoce predviđene i vredne nagrade.