in

Pamtimo ga još iz Mege, odigrao je 328 mečeva u NBA ligi, 52 u Evroligi, a danas je pojačao Baskoniju!

Pamtimo ga još iz Mege, odigrao je 328 mečeva u NBA ligi, 52 u Evroligi, a danas je pojačao Baskoniju!

Francuski košarkaš Timoti Luvavu-Kabaro danas je i zvanično postao novi član španske Baskonije.

Ovaj 29-godišnji momak koji pokriva pozicije beka i krila, prošlu sezonu je proveo u dresu Asvela, koji je imao razočaravajuću sezonu u Evroligi, ni u francuskom plej-ofu nije briljirao, Pariz ga je zaustavio u polufinalu plej-ofa.

Ipak, ono što je Luvavu-Kabaro pokazao u ekipi iz Vilerbana očigledno se dopalo ljudima iz Baskonije koji su ga danas angažovali i sa njim potpisali ugovor na dve godine.

Luvavu-Kabaro je seniorsku karijeru počeo u francuskom Antibu, ali je afirmaciju stekao u ekipi Mege, čiji je član bio u sezoni 2015/16.

Po završetku te sezone je draftovan kao 24. pik i izabran od strane Filadelfije, čiji je član bio u naredne dve godine. Zatim je igrao za Oklahomu, Čikago, Bruklin i Atlantu, a u Evropu se vratio pre dve godine, kada je postao član Armanija. Tu je proveo jednu sezonu i odatle prešao u Asvel.

Uz zvaničnu potvrdu ovog transfera, u Baskoniji su posebno istakli to što je Luvavu-Kabaro u dosadašnjoj karijeri odigrao 328 mečeva u NBA ligi i još 52 u Evroligi.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /