in

Piksi: Učinićemo sve da odemo na EURO; Tadić: Favoriti smo u grupi

Piksi: Učinićemo sve da odemo na EURO; Tadić: Favoriti smo u grupi

Rivali „Orlova” ugrupi G biće Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija.Piksi je svojevrsno našalio na račun komšijskih zemalja, ali navodeći da će naša reprezentacija svakako igrati svojim stilom.

“Rekao sam i ranije, ko god da dođe od protivnika u ovu grupu mi imamo svoje ciljeve. Nema tu ni priče, ni bilo čega. Vrlo otvorena grupa. Skoro pa kompšijska grupa. Može da se ide autobusom da uštedimo koji dinar da ne idemo avionom.Imamo i dovoljno vremena da izanaliziramo. Ja, kada kažem, ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim, ali moramo da anliziramo proitivnike. Imamo vremena da anliziramo protivnike i da malo bolje znamo sa kim igramo” kaže Stojković.

U slučaju da Srbija ne bude međi dve najbolje ekipe u grupi i ne plasira se direktno, postoji mogućnost baraža, obezbeđenog kroz odlične rezultate u Ligi nacija. Selektor tu opciju ne uzima u obzir.

“Kakav baraž? Ja ne razmišljam o baražu. Naš cilj je da idemo u Nemačku 2024. godine. O trećem mestu i o baražu ne razmišljamo. Učinićemo sve da posle 24 godine Srbija bude na Evropskom prvenstvu”.

Tadić: Favoriti smo u grupi, ali naše misli su okrenute SP

Fudbaler Ajaksa i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, izjavio je danad da je naš nacionalni tim favorit u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano 2024. godine u Nemačkoj.

“Sigurno da je interesantna grupa, za naše podnevlje veoma atraktivna. Poznajemo dobro sve selekcije. Igrali smo relativno skoro protiv Mađarske, Crne Gore i Litvanije. Sve tri selekcije zaslužuju respekt i poštovanje kao i selekcija Bugarske, gde je selektor Mladen Krstajić, sa kojim smo radili u reprezentaciji Srbije”, rekao je Tadić za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je istakao da će o kvalifikacijama za EP 2024. razmišljati po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, koje će biti održano od 20. novembra do 18. decembra.

“Sigurni da smo favoriti, kako za plasman na EP, tako i za prvo mesto u grupi. Ipak, pre svega, pred nama su Katar i SP, tako da su sve naše misli i ambicije fokusirane ka tome. Posle toga biće vremena za priču o kvalifikacijama za EP”, rekao je Tadić.

Plasman na EP 2024. izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Bjeković: Zadovoljni smo žrebom, na[ cilj se zna – EP 2024.

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković, izjavio je da je zadovoljan današnjim žrebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

“Zadovoljni smo. Mnogo je bolje nego što je bilo u ranijim prilikama kada je bio žreb za Ligu nacija ili za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Te grupe su bile mnogo teže, nego ova. Nikoga ne smemo da potcenimo. Ponašaćemo se kao dav smo izvukli najtežu grupu i nadam se da ćemo se vratiti na EP posle 24 godine”, rekao je Bjeković, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

On je istakao da očekuje dobre mečeve sa Crnom Gorom i Bugarskom.

“Biće lepa utakmica sa Crnom Gorom. Sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem pričamo samo o fudbalu. Selektor Bugarske je Mladen Krstajić. Znam da će biti teško, ali nikoga nećemo da potcenimo. Poštujemo i respektujemo sve protivnike”, rekao je Bjeković i dodao da je Mađarska pored Srbije favorit za plasman na EP.

Direktor reprezentacije Stevan Stojanović izjavio je da je zadovoljan žrebom.

“Bilo je zanimljivo na žrebu, zanimljiva grupa. Respektujemo sve rivale, ali bavićemo se samo našom reprezentacijom. Naš cilj je poznat, a to je plasman na EP 2024. Biće sigurno zanimljiva utakmica protiv Crne Gore. Resprektujemo ih, ali i sve ostale protivnike. Ponavljam da ćemo se baviti samo našom reprezentacijom i našom igrom”, rekao je Stojanović.

Laković: Srbija ima dobre šanse da se plasira na EP

Direktor nacionalnih federacija Evropske fudbalske unije (UEFA) Zoran Laković, izjavio je danas da Srbija ima dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

“Zanimljiva grupa, Srbija je dobro pošla. U ovoj grupi ima dosta naših ljudi. Šalili smo se da je to grupa kojom bukvalno autobusom mogu da se prođu sve kvalifikacije. Verujem da će selektor Srbije Dragan Stojković i svi u Savezu ozbiljno da se spreme za ove mečeve. Mislim da imamo dobru reprezentaciju. Potrebno je samo da se bavimo nama i da pokažemo respekt prema svima. Srbija ima dobre šanse da se konačno nađe na EP. Biće dosta zanimljivo u ovim kvalifikacijama”, rekao je Laković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).