in

Piksi: Želim da Srbija posle 24 godine zaigra na Evropskom prvenstvu; Tadić: Favoriti smo u grupi

Piksi: Želim da Srbija posle 24 godine zaigra na Evropskom prvenstvu; Tadić: Favoriti smo u grupi

“Zadovoljan sam grupom, ali nikog ne treba potcenjivati, niti smo mi to radili, niti ćemo nekad to činiti. Jednostavno, naš cilj, bez obzira na imena rivala, se zna, a to je da posle 24 godine budemo učesnici Evropskog prvenstva. I učinićemo sve da budemo učesnici jednog tako velikog takmičenja”, rekao je Stojković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

Naša selekcija je u dva meča bila bolja od Mađarske 1997. u baražu za SP, koje je održano 1998. u Francuskoj.

“Posle mnogo godina ponovo smo sa Mađarima u grupi ili oni sa nama. Sećam se tog baraža i veličanstvene pobede u Budimpešti, a onda i ubedljivog trijumfa u Beogradu. Mađarska danas je pokazala impresivne rezultate, pogotovo u Ligi nacija, pobedili su Nemačku, Englesku, protiv Italije igrali odlično. Poseduju dobar kvalitet i ekipa su koja mora ozbiljno da se shvati”, naveo je selektor Srbije.

On je ukratko analizirao utakmice sa selekcijom Crne Gore.

“Dobro je što Dejan Savićević neće biti na klupi nego na tribinama. Biće samo to jedna utakmica u nizu, koju ćemo odigrati u kvalifikacijama za SP. Ono što je dobro što ćemo izbeći maltretiranje prilikom putovanja. To su naše komšije, graničimo se sa njima. Mnogo će biti lakše. Ne treba nikog potceniti, niti ćemo to raditi. Imamo dovoljno vremena da napravimo jednu dobru analizu kada za to dođe vreme. U ovom treutku se samo razmišlja o Svetskom prvenstvu i odlasku u Katar, a to je prioritet svoih prioriteta. Doći će vreme za analizu grupe kvalifikacija za EP. Siguran da ćemo biti spremni i za taj izazov”, rekao je Stojković i dodao da dobro poznaje sve ostale reprezentacije.

On je istakao da je teško poverovati da je prošlo 22 godine od poslednjeg učešća našeg nacionalnog tima na EP.

“To je jedna činjenica, koja je neizbrisiva. Zaista je prošlo puno vremena od kada nismo igrali na EP. Došlo je vreme da pokušamo, a ja mislim da ćemo taj pokušaj iskoristiti na najbolji mogući način i da ćemo se naći na EP”, zaključio je Stojković.

Kvalifikacije za EP biće odigrane od marta do novembra naredne godine. Plasman na EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Tadić: Favoriti smo u grupi, ali naše misli su okrenute SP

Fudbaler Ajaksa i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, izjavio je danad da je naš nacionalni tim favorit u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano 2024. godine u Nemačkoj.

“Sigurno da je interesantna grupa, za naše podnevlje veoma atraktivna. Poznajemo dobro sve selekcije. Igrali smo relativno skoro protiv Mađarske, Crne Gore i Litvanije. Sve tri selekcije zaslužuju respekt i poštovanje kao i selekcija Bugarske, gde je selektor Mladen Krstajić, sa kojim smo radili u reprezentaciji Srbije”, rekao je Tadić za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je istakao da će o kvalifikacijama za EP 2024. razmišljati po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, koje će biti održano od 20. novembra do 18. decembra.

“Sigurni da smo favoriti, kako za plasman na EP, tako i za prvo mesto u grupi. Ipak, pre svega, pred nama su Katar i SP, tako da su sve naše misli i ambicije fokusirane ka tome. Posle toga biće vremena za priču o kvalifikacijama za EP”, rekao je Tadić.

Plasman na EP 2024. izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Bjeković: Zadovoljni smo žrebom, na[ cilj se zna – EP 2024.

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković, izjavio je da je zadovoljan današnjim žrebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

“Zadovoljni smo. Mnogo je bolje nego što je bilo u ranijim prilikama kada je bio žreb za Ligu nacija ili za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Te grupe su bile mnogo teže, nego ova. Nikoga ne smemo da potcenimo. Ponašaćemo se kao dav smo izvukli najtežu grupu i nadam se da ćemo se vratiti na EP posle 24 godine”, rekao je Bjeković, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

On je istakao da očekuje dobre mečeve sa Crnom Gorom i Bugarskom.

“Biće lepa utakmica sa Crnom Gorom. Sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem pričamo samo o fudbalu. Selektor Bugarske je Mladen Krstajić. Znam da će biti teško, ali nikoga nećemo da potcenimo. Poštujemo i respektujemo sve protivnike”, rekao je Bjeković i dodao da je Mađarska pored Srbije favorit za plasman na EP.

Direktor reprezentacije Stevan Stojanović izjavio je da je zadovoljan žrebom.

“Bilo je zanimljivo na žrebu, zanimljiva grupa. Respektujemo sve rivale, ali bavićemo se samo našom reprezentacijom. Naš cilj je poznat, a to je plasman na EP 2024. Biće sigurno zanimljiva utakmica protiv Crne Gore. Resprektujemo ih, ali i sve ostale protivnike. Ponavljam da ćemo se baviti samo našom reprezentacijom i našom igrom”, rekao je Stojanović.

Laković: Srbija ima dobre šanse da se plasira na EP

Direktor nacionalnih federacija Evropske fudbalske unije (UEFA) Zoran Laković, izjavio je danas da Srbija ima dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

“Zanimljiva grupa, Srbija je dobro pošla. U ovoj grupi ima dosta naših ljudi. Šalili smo se da je to grupa kojom bukvalno autobusom mogu da se prođu sve kvalifikacije. Verujem da će selektor Srbije Dragan Stojković i svi u Savezu ozbiljno da se spreme za ove mečeve. Mislim da imamo dobru reprezentaciju. Potrebno je samo da se bavimo nama i da pokažemo respekt prema svima. Srbija ima dobre šanse da se konačno nađe na EP. Biće dosta zanimljivo u ovim kvalifikacijama”, rekao je Laković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).