in

Policija uhapsila šest osoba i pretresla prostorije FS Španije

Policija uhapsila šest osoba i pretresla prostorije FS Španije

Španska policija uhapsila je danas najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije u sklopu istrage o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom Saveza i Saudijske Arabije da se Super kup igra u toj bliskoistočnoj zemlji.

Policija je saopštila da je upala u kancelarije Saveza u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Luisa Ruijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima.

Špansko tužilaštvo saopštilo je da je pretraženo ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Rubijales je u septembru podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije poljubio u usta na pobedničkom postolju prilikom ceremonije dodele trofeja u Sidneju u avgustu, na kome je Španija trijumfovala.

Tokom mandata u španskom Savezu, Rubijales je promenio format Super kupa 2020. godine tako što je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po turniru.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /