in

Poreska uprava i Budžetska inspekcija “češljaju” papire Zvezde: “Da se u dinar utvrdi poslovanje”

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da ova organizacija od danas prolazi kroz finansijsku kontrolu od strane Poreske uprave i Budžetske inspekcije.

Tri dana nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća, te saopštenja od strane Crvene zvezde i Partizana koja su se ticala finansija, klub sa Malog Kalemegdana saopštio je da su u prostorijama kluba prisutni finansijski inspektori u cilju vršenja kontrole za period u prethodne dve godine.

“KK Crvena zvezda informiše javnost da su od danas, 20.02.2024.godine, u prostorijama kluba prisutne dve kontrole: Poreska, koju vrši Poreska uprava, i druga, koju vrši Budžetska inspekcija.

Naložena poreska kontrola u prostorijama KK Crvena zvezda Meridianbet, biće za period 01.01.2022.godine do 31.12.2023.godine.

Budžetska inspekcija će vršiti kontrolu za period 01.06.2022.godine do današnjeg dana.

Podsećamo da je Budžetska inspekcija (čiji je zadatak da obavi kontrolu namene trošenja svih sredstava koje je naš klub dobio od države) već obavila detaljnu kontrolu kluba za period od 01.01.2012.godine do 31.05.2022.godine, kao i da je tada sačinila zvaničan Zapisnik bez bilo kakvih primedbi i prekršaja!

KK Crvena zvezda pozdravlja sve napore da se od strane nadležnih državnih organa u dinar utvrdi poslovanje svih košarkaških klubova u Republici Srbiji, kao i klubova u drugim sportovima. I upravo zbog toga inspekcije su dobro došle u naš klub“, navodi se u saopštenju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /