in

Poznati Litvanac u redovima Nagetsa sumnjičav po pitanju Micića

Poznati Litvanac u redovima Nagetsa sumnjičav po pitanju Micića

Nekadašnji litvanski reprezentativac, sada skaut Denver Nagetsa, Martinas Pocijus je prokomentarisao je partije srpskih igrača u najjačoj ligi sveta.

Vasa Micić kao bivši dvostruki MVP Evrolige je konačno dobio priliku u Hornetsima posle “kampovanja” u Tanderima.

“Svodi se na to kakvu priliku dobije. Tander je jako dobar tim, sastavili su ga putem drafta i puni su igrača na koje računaju i za budućnost. Sa druge strane, Vasa je veteran kojem je mnogo potrebna lopta u rukama. U Šarlotu je to dobio, dobio je priliku da pokaže šta ume. Drugo je pitanje može li da igra u plej-ofu, u dobrom timu – u pravom timu, ako mu trener veruje… Jasno je da je on dobar igrač, ali potrebni su mi minuti”, kaže bivši igrač Žalgirisa, Real Madrida i Galatasaraja za “Sport klub”.

Svakodnevno uživa u bravurama Nikole Jokića od dolaska u Kolorado.

“Toliko je jedinstven da je to teško objasniti rečima. Sedam godina sam u Nagetsima, a Jokić me na svakoj utakmici iznenadi nečim što dotad nisam video. Kao da ima još jedno čulo, drukčiju vrstu inteligencije i sposobnost da sve oko sebe učini boljima – nema mnogo takvih, možda je i Luka (Dončić) taj koji saigrače čini boljima”, kaže Pocijus i dodaje:

“Trenutno, svi u NBA žele da dođu da igraju za Denver, pošto znaju da će im statistika verovatno biti bolja nego drugde, i da će biti bolji igrači. Takođe, Jokićeva radna etika je neverovatna, o čemu se ne govori toliko. Kada dođu oni najvažniji trenuci, nikada ga nisam video da se ne pojavi, da nestane…”, prokomentarisao je Pocijus.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /