in

Problem rešen, Dubai u AdmiralBet ABA ligi, koja će biti proširena?!

Izgleda da su problemi oko prijema Dubaija u AdmiralBet ABA ligu rešeni, saznaje Sport klub.

Naime, ovaj portal prenosi da SC Derbi iz Podgorice primljen u vlasničku strukturu AdmiralBet ABA lige, dok će se prijem Splita i Borca razmatrati tokom preoblikovanja društva. 

Potvrđen je prijem Dubaija u elitno regionalno društvo koje će brojati 16 klubova u sezoni koja sledi. SC Derbi će i zvanično biti postati 12 član vlasničke strukture regionalnog takmičenja u roku od sedam dana, a Budućnost nije prisustvovala radu Skupštine.

Uoči poslednjeg kola AdmiralBet ABA lige, odnosno nokaut faze ABA 2 lige, niko ne ispada iz ABA, a nema ni baraža. Naime, 14 ekipa iz AdmiralBet ABA lige ostaju i naredne sezone, a liga će biti prišrena šampionom ABA 2 lige i ekipom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Za sada deluje da je sve gotovo, ali treba da sačekamo zvaničnu potvrdu, kao i stav Partiuzana i Budućnosti.

Podsetimo, odluka u prihvatanju ponude Dubaija doneta je 17. marta. Devet klubova je bilo za, a to su Crvena zvezda, FMP, Cedevita Olimpija, Zadar, Cibona, Mega, Krka, Igokea i Mornar. Budućnost nije prisustvovala sastanku, Partizan nije glasao.

Prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan je potom rekao da nema ništa protiv Dubaija, ali da od prijema Dubaija u ABA nema ništa dok se ne reši vlasnička struktura.

Da li će sada biti reakcija, pre svega iz Budućnosti i Partizana, ili su svi zadovoljni, saznaćemo vrlo brzo.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /