in

Prvi čovek FIBA protiv ulaska Dubaija u Evroligu: “Ne vidim poentu”

Predsednik Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) za evropsko tlo Horhe Garbahosa kazao je da mu se ne dopada ideja ulaska Dubaija u Evroligu.

Evroliga i FIBA su zakopali ratne sekire u prethodnom periodu, ali to ne znači da se slažu u svim segmentima košarkaške igre. Kao što je poznato, ulazak ekipe iz Dubaija će se neminovno desiti, ali kada, za sada još uvek ne postoje tačne informacije.

Najverovatnije je da će to da se dogodi od sezone 2025/26, no sve se svodi na nivou spekulacija. U svakom slučaju, prvi čovek FIBA Evropa Horhe Garbahosa nije zagovornik te ideje.

“Ključna reč jeste ‘spekulacija’. Ne vidim bilo kakav dogovor ili slično. Ne sviđa mi se činjenica da tim sa drugog kontinenta dođe na takmičenje u Evropu. To je Evroliga, prema tome, nema mnogo logike za mene. Ako se eventualno i dogodi, moramo da vidimo kako će taj scenario uticati na probleme sa putovanjima igrača i klubova.  Iskreno, ne želim da govorim da sam protiv, već da mi se prosto ne dopada ideja. Ako se dogodi, moramo da vidimo šta to znači. Hoće li jedan evrospki klub ispaštati? Da li će Evroliga imati 19 kluibova? Ne znamo to, zato ne želim mnogo da pričam o tome”, naveo je Garbahosa.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /