in

Rade Bogdanović o trenerima i mikrofonima: “Da li ste nekada videli Milojevića pored starlete?”

Nekadašnji fudbaler, a sada fudbalski analitičar Rade Bogdanović gostovao je danas na televiziji K1, a tom prilikom govorio o brojnim temama.

Tako se dotakao i aktuelnog trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića sa kojim su “crveno-beli” ponovo zauzeli prvu poziciju u Super ligi Srbije i našli na pravom putu da osvoje novu titulu prvaka Srbije.

“Mi imamo problem trenerske struke u Srbiji! Zašto? Pa kad ih pogledate, shvatiš da više drže mikrofon u ruci nego što treniraju. Ali su uvek tu. Zašto su tu? Nema onih koji možda i zaslužuju da budu tu, ali su nenametljivi”, započeo je Bogdanović svoje izlaganje.

“Ovo je bio jedan odličan derbi. Treneri su izabrali taktike kako im igrački kadar igra. Zvezda ima za trenera momka koji je pametan i inteligentan. Igrom slučaja sam Vladana Milojevića upoznao 1990. u vojsci i družio sam se sa njim u Beogradu. Izuzetno fin, iz fudbalske porodice, brat mu je bio preozbiljan igrač. Vladan je posvećen poslu. Jeste li ga gde videli sa mikrofonom u ruci, u kafani i pored neke starlete? Pa niste. Zato je tu. 

Zašto je Zvezda ‘prsla’ poslednje tri godine kad je on otišao? Mislim ‘prsla’ u igračkom smislu, potrošeni milioni bez ikakvih rezultata. Za mene nije nikakav rezultat kad si prvak Srbije zato što si najveći klub. Sad su drugi vetrovi kad su Milojevića vratili. Zato što je ozbiljan i posvećen poslu. To je trener, mora da bude primer”, smatra Rade Bogdanović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /