in

Rodik: “Siner je najbolji, ali Novak i Alkaraz su favoriti”

Krenula je sezona šljake, čiji je vrhunac Rolan Garos.

Bivši svetski broj jedan Endi Rodik navodi da Janik Siner neće biti glavni kandidat za trofej, iako je u izuzetnoj formi od početka godine.

Janik Siner je bez dileme najbolji teniser na svetu u poslednjih pola godine, ali nije glavni favorit na Rolan Garosu. Veće šanse imaju Novak Đoković i Karlos Alkaraz”, govori Rodik.

“Njegovu igru na šljaci očekuje više poteškoća. Ono što on najbolje radi, maltretiranje protivnika sa osnovne linije, šljaka mu neće dozvoliti kao beton. Zato ga ne vidim među dvojicom glavnih favorita na Rolan Garosu”

Za “momka iz senke” bira Aleksandra Zvereva.

“Još uvek mi se više dopada kako Novak igra, ali volim i šta Karlos radi na šljaci. Janik će sigurno osvojiti više titula na Francuskom openu. Videćemo da li će to početi ove godine ili ne, ali sigurno je da je mnogo napredovao. Mislim da je i Aleks Zverev neko ko uvek dobro igra na ovoj podlozi i ne treba ga zaboraviti”, kaže Rodik koji nijednom nije spomenuo Rafaela Nadala.

Amerikanac dodaje i da je Italijanu otvoren put ka prvoj poziciji na svetu.

“Zbog Novakovog neredovnog igranja, verujem da će Siner završiti sezonu na broju 1. Janik je bio neverovatno dominantan u Majamiju”, obrazložio je Rodik.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /