in

Рукометашице и рукометашима бронза – Србија завршила Медитеранске игре са 31 медаљом

У дуелу за треће место Српкиње су савладале Португал са 26:22.

Селектор Србије Урош Брегар био је задовољан, јер се екипа подигла после пораза од Хрватске у полуфиналу.

“После полуфиналне утакмице против Хрватске, данас је баш било тешко, баш онако како смо очекивали. И због тога што смо изгубили полуфиналну утакмицу и због тога што је Португал одиграо једну од својих најбољих утакмица против Шпаније у полуфиналу”, рекао је Брегар.

“Прво полувреме смо почели добро, а онда смо због искључења изгубили свој ритам и Португал је преузео иницијативу која је довела до резултатске предности са којом су отишли на полувреме. Радује ме што смо у другом полувремену одиграли 15 минута добро и у одбрани и у нападу, тако да смо дошли до 4-5 голова предности и привели смо утакмицу до краја како треба”, изјавио је Брегар, а пренео Олимпијски комитет Србије (ОКС).

По седам голова за освајачице бронзане медаље постигле су капитен Јована Јововић и Александра Вукајловић која је похвалила карактер екипе.

“Желим да захвалим девојкама на овој победи, али и на томе што су на комплетном турниру током Медитеранских игара дале све од себе. Било нам је тешко од почетка припрема у Бајиној Башти, где смо се упознале и почеле да се уигравамо, али смо успеле да направимо успех. На овој утакмици смо показале карактер, држале смо се правила да нећемо одустати и да ћемо дати све од себе по сваку цену. Србијо, буди поносна!”, изјавила је Вукајловићева.

Рукометашима бронза, Србија завршила МИ са 31 медаљом

Рукометаши Србије освојили су бронзану медаљу на Медитеранским играма у Орану, пошто су данас у мечу за треће место савладали Северну Македонију 34:29.

На тај начин српски спортисти завршили су уцецшће на Играма у Алжиру, а медаља рукометаша је укупно 31.

Србија је у Орану освојила 13 златних одличја, седам сребрних и 11 бронзаних медаља.