in

Šampionat Evrope u dizanju tegova – Sa džakom medalja u Srbiju

DRAČ –

Naša četvoročlana reprezentacija u dizanju tegova na proteklom šampionatu Evrope za juniore i mlađe seniore koje je održano u albanskom Draču ostvarila je neverovatan uspeh, osvojivši sedam medalja, od kojih su dva srebrna i pet bronzanih odličja.

Puleni sjajnog selektora naše reprezentacije Zorana Pantelića najavili su novu eru srpskih dizača na međunarodnoj sceni. Više nego talentovana Radmila Zagorac (49 kg) tri puta bila je bronzana i to u disciplinama trzaj, izbačaj i bijatlon.

Stevan Vladisavljev (61 kg) umalo nije pokorio Evropu jer je u totalu i trzaju bio srebrni i treći u izbačaju da bi Sonja Bjelić (71 kg)poslednjeg dana takmičenja stavila tačku bronzanim odličjem u disciplini „izbačaj“ na neverovatnu evropsku priču naših dizača u Albaniji.

„Konkurencija je bilo izuzetno jaka. Nismo se nadali ovakvom uspehu iako smo vredno trenirali i proteklih meseci prolili na tone znoja. Do sada se u istoriji nije desilo da se srpska reprezentacija vrati sa sedam medalja sa nekog evropskog šampionata. Najviše zasluge za ove rezulate ima naš selektor Zoran Pantelić koji nam je u svakom trenutku velika i prava podrška. A zapamtite, tek ćemo Srbiji donositi odličja“, ponosno kaže naša perjanica u ovom sportu Radmila Zagorac.

I naš četvrti član reprezentivne ekspediciji Filip Bertran (96 kg) postigao je odličan uspeh osvojivši sedmo mesto u totalu na evropskom šampionatu u svojoj kategoriji. A i njegovo vreme tek dolazi.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /