in

Savo Milošević: ”Krivica je na meni i stručnom štabu”

Savo Milošević: ”Krivica je na meni i stručnom štabu”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspela da prođe u finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

”Zmajevi” su večeras u Zenici pred svojim navijačima poraženi od Ukrajine sa 1:2, iako su imali minimalnu prednost do 85. minuta.

Gosti su u finišu napravili preokretm postigli dva gola u razmaku od tri minuta i protiv Islanda će voditi odlučujuću borbu za odlazak na EURO.

Reprezentaciji BiH ostaje žal zbog propuštene prilike, a selektor Savo Milošević je preuzeo odgovornost za takav epilog.

”Malo mi je žao momaka zbog načina na koji smo primili gol kada smo vodili sa 1:0. Na sve su uticale dve povrede dva bitna igrača, ali dobro.

Nemam ništa da zamerim nijednom momku. Mislim da niko ne može da zameri momcima na zalaganju, na borbi, a i na kvalitetu. Igrali smo protiv jedne dosta ozbiljne ekipe. Potpuno smo ih neutralisali 80-85 minuta, ali nažalost nije bilo dovoljno koncentracije. Jedina odgovornost i krivica je na meni i na stručnom štabu”, izjavio je Milošević.

Smatra da u ovom momentu bolje nije moglo, ali ne brine previše za budućnost fudbala u BiH.

”Generalno, ta šansa Demirovića je bila baš pred njihov gol, ali uspeli smo nešto što je jako teško protiv ozbiljnih ekipa. Ukrajina nije imala ni polušansu do gola. To znači da su taktički momci posao odradili stoprocentno. Bolje od ovoga ne može. Drago mi je što su videli da mogu mnogo više u odnosu na ono u kvalifikacijama. Ti momci su pokazali da mogu da igraju na nivou Evropskog prvenstva. I na EP bi imali takve, možda i slabije rivale”.

Ono što želim da ponovim, ovaj tim je pokazao da može i ja se lično ne bih brinuo za budućnost reprezentacije BiH”, zaključio je Savo.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /