in

Šelton ne igra na Olimpijskim igrama?

Šelton ne igra na Olimpijskim igrama?

Ben Šelton je bio bolji od Čeha Jakuba Menšika sa 2:1 u setovima, odnosno 4:6, 6:3, 6:4, i plasirao se u treće kolo Indijan Velsa.

Amerikanac je posle duela govorio o nastavku takmičenja, ali i oodustanku od Olimpijskih igara. 

“Prvi put sam igrao protiv mlađeg tenisera od mene ili nekoga ko nije blizu mene po godištu – ističe Amerikanac koji ima 21 godinu.- Već sam igrao protiv Karlosa Alkarasa, Holgera Runea koji su godinu dana mlađi, i Artura Fisa, koji je godinu ipo mlađi. Ali Menšik je tri godine mlađi i zaista je impresivno kako igra u tom dobu. Mnogo je bolji od mene kada sam imao 18 godina”, rekao je Šelton.

Mladi Amerikanac je istakao da su šanse da zaigra na Olimpijskim igrama, male. 

“Moraću još da razmislim, ali kako sada stoje stvari, verovatno neću igrati. Mnogo je naporan takmičarski kalendar u ovoj godini. Biću u Evropi dva meseca zbog Vimbldona, posle ću morati da se dobro pripremim za Ju-Es open. Između tih velikih takmičenja bih morao opet da igram na šljaci i to bi mi znatno pokvarilo pripreme za Flašing Medouz, jer želim da idem na sve pripremne turnire”, istakao je Šelton. 

Šeltona u nastavku takmičenja na Indijan Velsu, očekuje duel sa Argenticem Franciskom Serundulom.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /