in

Sergej i Mitar ”spakovali” rekordnu pobedu Al Hilala za polufinale ALŠ!

Sergej i Mitar ”spakovali” rekordnu pobedu Al Hilala za polufinale ALŠ!

Ekipa Al Hilala pobeđuje gde god se pojavi, još od septembra prošle godine!

Imajući to u vidu, večerašnja pobeda od 2:0 na gostovanju Al Itihadu u revanš-meču azijske Lige šampiona bila je 28. uzastopna (ne računajući prijateljske utakmice), što je od večeras novi svetski rekord!

Al Hilal je tako nadmašio dosadašnju rekordnu seriju od 27 pobeda velškog TNS-a i ujedno se plasirao u polufinale ALŠ, a najnovijem trijumfu su ponovo veliki doprinos dali srpski reprezentativci Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović.

Sergej je bio asistent kod prvog gola koji je postigao Al Šarani u 61. minutu i praktično rešio sve dileme oko putnika u polufinale, jer je Al Hilal dobio i prvi meč sa 2:0.

Na ulasku u nadoknadu vremena Al Itihad je ostao sa igračem manje na terenu što su gosti iskoristili par minuta kasnije i golom Malkoma na asistenciju Mitrovića postavili konačnih 2:0 u večerašnjem revanšu.

Rival Al Hilalu u polufinalu biće ekipa Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je u četvrtfinalu eliminisala Ronaldov Al Nasr.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /