in

Sferopulos gleda sa vedrije strane: ”Bili smo u igri do poslednjeg momenta”

Sferopulos gleda sa vedrije strane: ”Bili smo u igri do poslednjeg momenta”

Bez Miloša Teodosića u sastavu, Crvena zvezda večeras nije ličila na tim koji je pre desetak dana osvojio Kup Radivoja Koraća pobedom nad Partizanom u finalu.

Protiv Bajerna u Minhenu Zvezda je pokazala napadačku nemoć, nije bilo ni kreacije ni realizacije, a čak deset asistencija više za ekipu Bajerna u odniosu na Zvezdu (18:8) dovoljno govori u prilog tome.

Na kraju, 74:66 za Bajern, a u prvoj reakciji posle meča, trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos je pokušao da pronađe i pozitivne momente u večerašnjoj partiji njegovog tima.

”Mislim da smo danas dobro započeli utakmicu. U napadu i odbrani smo imali dobar protok lopte i bili smo vrlo koncentrisani. Ali, Bajern je zategao obranu u poslednjim minutima prve četvrtine. Vratili su se, nismo uspeli to da kontrolišemo. Od tog momenta Bajern je kontrolisao utakmicu, ali smo bili u igri do poslednjeg momenta.

Važno je da smo se vratili iz ‘minus 11’ do ‘minus 2’. imali smo otvorene šuteve za tri poena, alej-apove, kontranapade. Mislim da je Bajern zaslužio da pobedi, ali smo mi mogli nešto više. Nisam srećan kako smo igrali u napadu. Naša produkcija nije bila dovoljna večeras imoramo da se popravimo u tom segmentu igre”, izjavio je Sferopulos.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /