in

Sjajni Đoković u finalu Torina!

Sjajni Đoković u finalu Torina!

Đoković i Fric su odlično počeli meč, a u ravnopravnom duelu do prvog brejka sredinom seta prvi stiže Novak, ali Tejlor odmah uzvraća ribrejkom za izjednačenje.

Ravnopravan duel je nastavljen, pa je prvi set razrešen u taj brejku u kome se ponovila slična situacija. Prvi do mini brejka dolazi Novak, ali Tejlor odmah uzvraća, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Đoković ipak uspeva da u finišu osvoji novi mini brejk pogodivši liniju za 7:5 i osvaja prvi set.

Drugi set je Američki teniser počeo mnogo bolje nego na startu meča i odmah je osvojio brejk već na prvom Novakovom servis gemu, a potom održavao prednost do samog finiša seta kada Đoković uzvraća ribrejkom i set uvodi u novi taj brejk.

Već na prvom servisu Amerikanca Đoković osvaja mini brejk ali Fric odmah uzvraća, a onda osvaja i mini brejk prednosti.

Novak odmah uzvraća i ponovo u finišu taj brejka dolazi do prednosti sa 6:5 ali ne uspeva da je potvrdi i propušta prvu meč loptu.

djokovic43222222

Ipak uspeva da osvoji i drugu šansu koju pretvara u osvajanje taj brejka, set i meča za plasman u finale Završnog turnira.

Novak posle plasmana u finale: Svestan sam da ispisujem istoriju

Novak Đoković je u izjavi posle plasmana u finale završnog tunira u Torinu istakao da nije bije potpuno svež, ali ga je dobar servis nosio do pobede protiv Tejlora Frica.

Dan ranije je delovao iscrpljeno protiv Danila Medvedeva,ali je uspeo da slavi protiv Rusa.

Novak je rekao da je bio svestan umora, te da je morao da pronađe nov način kako da savlada neugodnog Amerikanca.

“Mislim da nisam odigrao na nivou na kom sam navikao, ali posle jučerašnjeg meča morao sam da nađem način i bio sam svestan da neću biti najsvežiji. Dobro serviranje mi je pomagalo protiv jednog od najboljih servera. Za svoju visinu se dobro kreće i agresivan je, naterao sam ga na grešku na set lopti ovakve okolnosti odlučuju pobednika”, rekao je Đoković.

Osmo finale završnog turnira je pred Novakom i on zna koliko je to značajno.

“Motivisan sam, svestan sam istorije koja je na crti. Na to sam navikao, privilegovan sam da na svim turnirima gde igram ispišem istoriju”, naveo je Novak.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /