in

Slika dana iz Moskve, ovo je najveći problem reprezentacije Srbije

Slika dana iz Moskve, ovo je najveći problem reprezentacije Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Rusije sa 0:4, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Moskvi.

Strelci za Rusiju na stadionu Dinama pred skoro 24.000 navijača bili su Anton Mirančuk u 21. minutu sa penala, Maksim Osipenko u 32, Aleksej Mirančuk u 55. i Ivan Sergejev u 91. minutu.

Novo slabo izdanje izabranika Dragana Stojkovića nikako nije moglo da obraduje navijače “Orlova”, a da se slične greške ponavljaju jako dugo, dokaz je i prizor kod trećeg gola “Zbornaje”.

Juri Gorškov je bio potpuno sam na levoj strani i bez ikakvih problema je ubacio loptu u kazneni prostor gde ju je dočekao Aleksej Mirančuk i preciznim udarcem sa nešto manje od deset metara savladao Petrovića.

U trenucima kada je Golovin poslao loptu ka Gorškovu zabeležen je prizor koji verovatno predstavlja i najveći problem Srbije još od Svetskog prvenstva u Kataru.

Odbrambena linija našeg tima delovala je potpuno razbijeno i nimalo blizu da stane u istu ravan što je nešto što se na velikim turnirima ne prašta.

Slično se dogodilo Srbiji i protiv Kameruna kada defanzivna linija nije reagovala na najbolji mogući način, pa ostaje da se vidi hoće li selektor Stojković sa stručnim štabom uspeti da reši ovaj problem.

Mnogi se s pravom pitanju sa koliko će igrača u odbrani reprezentacija Srbije nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu protiv mnogo kvalitetnijih rivala kao što su Engleska i Danska.

Ipak, čini se da je ovde bitnije pitanje kvaliteta defanzivne igre, a ne kvantiteta igrača ispred golmana…Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /