in

Spaleti igračima zabranio Soni: “Idemo u Nemačku da osvojimo EP, neka kažu ako žele domaći zadatak…”

Spaleti igračima zabranio Soni: “Idemo u Nemačku da osvojimo EP, neka kažu ako žele domaći zadatak…”

Selektor Italije Lućano Spaleti dao je zanimljiv intervju za Gazetu delo Sport u kojem je govorio o svojim ciljevima na klupi “Azura” koji su, kako tvrdi – uvek najviši.

“Želim jak tim, ništa me ne zadovoljava. Hoću da osvojim Evropsko prvenstvo, a onda i Svetsko prvenstvo. Kada se to desi, mogu i da odem. Govorim igračima ono što Italijani i očekuju – idemo u Nemačku da osvojimo, a ne da učestvujemo. To od nas zahteva istorija. Nemam vremena da treniram igrače, potrebno im je nešto što će ih pokrenuti i zapaliti vatru njima, raširiti oči i naterati da veruju da mogu to”, uverljiv je Spaleti.

On je potom otkrio da je igračima zabranio Soni plejstejšn tokom okupljanje jer ne želi da njegovi fudbaleri razmišljaju bilo o čemu osim o utakmici i obavezama.

“Dres, vrednosti, ponos, odgovornost – nisu to reči koje koristim tek tako, iako neki to zapravo i misle. Neke stvari su jasne. Od sada će igrači ostavljati Sonije kod kuće i neće smeti da ih nose na reprezentativna okupljanja. Ako žele zabavu tokom noći, daću im domaći zadatak ako im obaveze preko dana nisu dovoljne. U reprezentaciji moraš da budeš fokusiran, a ne da se šegačiš, rekao je Spaleti.

Italijani će se na EURO takmičiti u izuzetno teškoj grupi B zajedno sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /