in

Spektakl protiv Reala nije mogao bez problema, Partizan najavio krivične prijave!

Spektakl protiv Reala nije mogao bez problema, Partizan najavio krivične prijave!

Dan nakon utakmice Partizana i Real Madrida u Beogradskoj areni, “crno-beli” su se oglasili saopštenjem u kojem navode da će klub podneti krivične prijave zbog velikog broja navijača koji je ušao bez karte.

Zvanična statistika ukazuje da je u Areni bilo prisutno 20.200 navijača, međutim taj broj je u realnosti ipak bio veći.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

“Dan nakon još jedne spektakularne utakmice koju je KK Partizan odigrao u Štark areni i sa koje je još jednom poslata divna slika o uzajamnoj ljubavi navijača i tima, Klub koristi priliku da skrene pažnju na uočene nezakonite radnje i najavi krivične prijave protiv počinilaca. 

Uočene a zatim i potvrđene nezakonite radnje pojedinaca, velika su prepreka u poslovanju KK Partizan i čine veliku materijalnu i reputacionu štetu Klubu. 

Zbog toga, KK Partizan preuzima sledeći korak: Na osnovu prikupljenih dokaza, Klub će podneti krivične prijave protiv osoba koje su omogućile pojedincima ulazak u halu bez ulaznica, zatim osoba koje se bave proizvodnjom i prodajom falsifikovanih karata, osoba koje se bave nezakonitom preprodajom karata, kao i osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet robe sa logom i obeležjima KK Partizan. 

Iako je prema pravilima Kluba strogo zabranjeno uvođenje gledalaca bez ulaznica, postoje dokazi da je ovo prekršeno od strane pojedinaca koji su zaposleni u KK Partizan, Štark areni, kao i pripadnika privatnih i javnih organa zaduženih za bezbednost. 

Ovo, kao i druga navedena dela za koja postoje dokazi su kažnjiva prema slovu zakona, a iznad svega predstavljaju nepoštovanje brojnih navijača koji pošteno plaćaju ulaznice.  

Igre, rezultati Kluba, kao i atmosfera u dvorani u kojoj igra KK Partizan služe na ponos mnogih. Ipak, postoje i oni koji na tim temeljima nastoje da pribave nezakonitu korist. Klub je odlučan u tome da takvim postupcima stane na put! 

U cilju zaštite Kluba i svih onih koji kupovinom karata podržavaju KK Partizan, striktno se sprovodi akcija ‘Da se svaka karta plati’!

Samo ove godine, KK Partizan je na osnovu prihoda od ulaznica, državi Srbiji platio oko 1,5 miliona evra poreza i ponosan je na činjenicu da ostvareni prihod predstavlja značajan izvor finansiranja Kluba. 

Pravilom da svaka karta ima svoju cenu i mlra da se plati, na prvom mestu pokazujemo poštovanje prema akterima na terenu, a na kraju i prema sebi. KK Partizan neće dozvoliti da se taj uspostavljeni sistem uruši”, stoji u saopštenju Partizana.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /