in

Sportske.net – Frozinone – Calcio totale

Sportske.net – Frozinone – Calcio totale

Možda jesu u seriji od tri vezana poraza, sa jednom od najgorih gol-razlika u Seriji A i najlošijom odbranom u ligi, ali Frozinone voli da igra totalni fudbal bez obzira na to što nemaju kvalitet za tako nešto, očigledno.

Jer, da imaju, bili bi iznad 15. pozicije koju trenutno zauzimaju i ne bi ih udaljavalo samo tri poena od zone ispadanja. Sve to, ipak ih čini grupom momaka koji mogu da ugroze Juventus. Juventus koji u ovom trenutku igra katastrofalno. Zapravo, igra Juventusa nije izgledala nikako čitave ove, a ni prethodne sezone, ali eto ih, u borbi za titulu. Doduše, sada već postaje jasnije kome će ona otići u ruke.

Ono što je interesantno, jeste da je, kao retko do sad, Alijanc stadion u Torinu rasprodat za utakmicu koja je na programu u nedelju u matine terminu od 12.30.  Ovo je možda i prva prilika za Frozinone da stanu na ranu Juventusa i učine da ona prokrvari. Jer, od osam mečeva koliko su odigrali u istoriji, samo jednom je bilo nerešeno i to u sezoni 2015/16 upravo u Torinu. Tada je bilo 1:1. Prvi meč odigran je još davne 2006. i to u Seriji B kada je razliku napravio, a ko drugi nego veliki Alesandro Del Pjero.

To što Udineze igra na način na koji igra je najviše zaslužan Euzebio di Frančesko kojeg dobro poznajemo iz perioda u Sasuolu koji je godinama bio hit u Italiji upravo zbog totalnog fudbala. Samo, sada italijanski strateg ima još lošiji kvalitet grupe. Onaj koji definitivno odskače jeste Argentinac Matijas Sule, momak koji je upravo na pozajmici iz Juventusa. Sigurno je da će ova polusezona biti njegova poslednja u Frozinoneu jer je fenomenalan. Čak je u januaru imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali odbio ju je, baš kao i Juventus.

Bila bi to potpuna šteta i sramota“, konstatovao je Di Frančesko kada je upitan da prokomentariše eventualni odlazak Sulea u Saudijsku Arabiju.

Sule se, nekako je izvesno, neće zadržavati u Torinu jer kako stvari trenutno stoje, Masimilijano Alegri ima drugačije planove. Mada, niko ne može da tvrdi da li će Alegri uopšte voditi ekipu i naredne sezone. Za sada, ideja je da Sule bude deo transfera – da li za Majkla Olisea iz Kristal Palasa ili za Teuna Kupmajnersa iz Atalante.

Deset golova dao je Argentinac i upisao dve asistencije u Seriji A. Nije mala stvar imajući u vidu da mu je ovo prva sezona gde ima ozbiljnu ulogu u seniorskom fudbalu. Situacija je takva da on nema zabranu da nastupa protiv Juventusa iako je njihov igrač na pozajmici, pa je za očekivati da ga vidimo na terenu. Veće motivacije neće imati da se pokaže.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /