in

Sportske.net – Hrvatski selektor pričao sa Smitom

Sportske.net – Hrvatski selektor pričao sa Smitom

Reprezentacija Hrvatske večeras od 20 časova i 30 minuta startuje u Grupi E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rival joj se domaća selekcija Francuske.

Meč se igra u Brestu, a selektor Hrvatske Josip Sesar dosta očekuje od košarkaša Partizana Džejlina Smita koji za sada nije uspeo da se ozbiljnije nametne treneru crno-belih Željku Obradoviću.

Sesar je na tu temu obavio razgovor sa Smitom, a uoči večerašnjeg meča je otkrio novinarima šta mu je košarkaš Partizana rekao tom prilikom.

”Pričao sam sa Smitom, rekao je da samo želi da igra. Sigurno da mu nedostaje igre. U Virtusu nije imao neku minutažu, onda je izabrao Partizan u trenucima kad se tamo povredio Avramović, ali povratkom Avramovića opet je izgubio svoje minute. 

Međutim, neka se bori, on je vredan momak, on je u defenzivnom delu čovek koji je u stanju odbraniti sve spoljne pozicije. 

A što se tiče napada može biti i na pleju, ali ja ga vidim kao dvojku, koji s te pozicije može kreirati, ali i pogađati. Konkretno, nama će trebati njegovih deset do 15 poena u Brestu”, izjavio je Sesar, a prenose zagrebačke ”Sportske novosti”.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /