in

Sportske.net – Ideja je obelodanjena

Sportske.net – Ideja je obelodanjena

Iako ekipu Crvene zvezde do kraja sezone očekuju najvažnije borbe za još dva trofeja, posle neuspelog pokušaja da prođe dalje u Evroligi, sve glasnije se govori kakve bi promene mogao da na leto pretrpi sastav crveno-belih.

Naravno, mnogo će zavisiti i od epiloga u plej-ofu AdmiralBet ABA lige i AdmiralBet Superlige Srbije, ali već sada ima nekih ideja i nagoveštaja.

Jedna od tih najava je i da će naš proslavljeni košarkaš Milan Gurović uskoro dobiti važnu funkciju u upravi Crvene zvezde, o čemu je i sam nedavno govorio. To još nije ozvaničeno, ali Gurović je već izneo u javnost svoju ideju da se na leto što više proširi baza domaćih igrača u ekipi Crvene zvezde, kao i da svi domaći igrači iz aktuelnog sastava ostanu i sledeće sezone.

Od stranaca bi zadržao Rokasa Gedraitisa i Adama Hangu. Od ostalih, Jago je sve bolji, tek treba da se vidi da li će Tompkins zaslužiti dugoročniju saradnju kada se bude potpuno oporavio, a centar Džoel Bolomboj je već planiran za sledeću sezonu, s obzirom da je u tekućoj jedan od najboljih Zvezdinih igrača.

Dakle, po toj ideji prekobrojni bi bili Majk Tobi, Fredi Gilespi i Džavonte Smart, a iz aktuelnog sastava bi ostali: Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Stefan Lazarević, Dalibor Ilić, Nemanja Nedović, Nikola Topić, Jago dos Santos, Rokas Gedraitis, Džoel Bolomboj, Adam Hanga, eventualno Trej Tompkins. 

Kada su u pitanju pojačanja, od domaćih igrača su potencijalne opcije Marko Gudurić, Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Stefan Jović, Uroš Plavšić…

Kada sve njih spojimo u jedan tim, on bi izgledao ovako:

PG – Miloš Teodosić, Jago dos Santos, Stefan Jović, Nikola Topić

SG – Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Adam Hanga, Branko Lazić

F – Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Rokas Gedraitis, Stefan Lazarević

PF – Nikola Kalinić, Dalibor Ilić, eventualno Trej Tompkins

C – Luka Mitrović, Džoel Bolomboj, Uroš Plavšić.

Ukupno 17 ili 18 imena. Možda i previše?Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /