in

Sportske.net – Ispisala istoriju, ali ne odustaje od svoje odluke

Sportske.net – Ispisala istoriju, ali ne odustaje od svoje odluke

Američka teniserka Danijel Kolins je sinoć iznenađujućom pobedom protiv Elene Ribakine iz Kazahstana u finalu turnira u Majamiju, osvojila najveći trofej u svojoj karijeri.

Teniserka koja je trenutno 53. na WTA listi međutim i pored ovakvog trijumfa ne odustaje od svojih planova, a to to je da se penzioniše na kraju sezone.

Hvala svima na ovakvim pitanjima, nadam se da imaju pozitivnu konotaciju, ali ne nameravam da menjam svoju odluku. Znam da mnogo ljudi voli da gleda kako igram. Međutim, kao što sam više puta rekla, imam probleme sa zdravljem koji čine moji život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je lične prirode“, kazala je Kolins.

Američka igračica je kazala i da već neko vreme ne uspeva da postane majka, pa da joj prestanak igre doprinosi da se maksimalno posveti tome.

Ona je juče postala najsalbije ranginrana šampionka Majamija, od sutra je čeka skok na 22. mesto WTA liste, a tek je treća teniserka koja je osvojila ovaj masters po prvi put a da ima 30 godina. Pre nje je to uspelo Kris Evert 1986. godine kao i prošlogodišnjoj šampionki Petri Kvitovoj.

Kolins najavljuje “oproštaj sa stilom”.

Želim da osvojim svaki turnir na kome ću igrati do kraja godine. Želim da dam sve, da pokažem moj najbolji tenis. Već sam ostvarila želju da osvojim prvu titulu na WTA 1.000 u karijeri“, kazala je Amerikanka.

Ostaje da se vidi da li će da se penzioniše kalendarski na kraju godine, ili će to uraditi na poslednjem grend slemu u sezoni US openu.

Odluku o tome ću doneti kad za to bude vreme“, kazala je Kolins.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /