in

Sportske.net – KALKULACIJE i KRUGOVI

Sportske.net – KALKULACIJE i KRUGOVI

Došao je trenutak da napravimo kalkulaciju krugova u koje može upasti Partizan do kraja Evrolige. Njihov broj je 31, a verovali ili ne, u većini Partizan ide dalje. Ne odgovara da se uđe u krug sa Bajernom, ali postoje čak i krugovi od četiri ili pet timova gde sa Bajernom može proći dalje. 

Baskoniju ćemo odmah izuzeti jer imaju dve pobede više od timova sa po 14-17, a to su Armani, Partizan, Valensija i Efes. Dodaćemo Žalgiris i Bajern (13-18) i pokušati da vidimo koji su sve to krugovi koji mogu da se naprave na samom kraju, a da uključuju Partizan. 

Pored direktnog duela sa svakim od navedenih timova, može se ući u krug od 3, 4, 5, pa i čitavih 6 timova. Daćemo sve opcije. 

Međusobni (2 tima)

Partizan vs Valensija (1-0)

Crno-beli su dobili u Valensiji i to je zaista sjajno, bilo je 67:72, moguće je da će Partizan doći u situaciju i da samo ne izgubi 5 poena razlike ili više, ali pobeda protiv Valensije je svakako nešto što se traži u poslednjem kolu. 

Partizan vs Efes (1-1)

Crno-beli su dobili u Areni sa 100:90, izgubili u gostima 100:94, pa su u boljoj situaciji. 

Partizan vs Armani (1-1)

Partizan je dobio u Beogradu 82:69, u gostima je izgubio 85:83, pa je i ovde u boljoj poziciji. 

Partizan vs Bajern (0-2)

Obe utakmice su izgubljene, posebno ostaje žal za onu u Beogradu jer bi sad bila drugačija situacija na tabeli. U Beogradu 78:79, u Minhenu 94:85. 

Partizan vs Žalgiris (2-0)

Crno-beli su dobili kod kuće 81:72, u gostima je bilo 85:93. 

Krug sa tri tima

Partizan, Efes, Valensija

Efes je dobio Valensiju kod kuće sa 4 razlike (77:73), u “Fonteti” je Valensija slavila sa 93:88, pa bi u slučaju da Partizan savlada Valensiju bio najbolji u ovom trouglu. Sa pobedom protiv “Slepih miševa”, crno-beli bi imali 3-1, Efes bi imao 2-2, a Valensija 1-3 u pobedama. 

Partizan, Efes, Bajern

Ne odgovara Partizanu nijedan krug sa Bajernom. Bajern i Efes imaju 1-1, Partizan bi bio najgori u ovom trouglu. Efes je dobio Bajern kod kuće sa 109:86, a u gostima je bilo 86:71 za Bajern. 

Partizan, Efes, Žalgiris

Situacija koja baš odgovara Partizanu, imaju 3-1 u ovim duelima, Efes je na 2-2, Žalgiris 1-3 u trouglu. Efes je dobio Litvance kod kuće 86:82, u gostima izgubio 96:70. 

Partizan, Efes, Armani

U ovom trouglu svi imaju 2-2 i odlučuje koš-razlika u međusobnim duelima. Efes je dobio Armani 79:73, izgubio u gostima sa 92:76. Partizan ukupno ima +15 koš razliku, Armani je na -1, a Efes na -14, tako da i ovaj krug odgovara Partizanu!

Partizan, Valensija, Bajern

Valensija je nedavno dobila Bajern sa 70:68, a Bajern je dobio “Slepe miševe sa 85:84 kod kuće. Bajern je prvi u krugu definitivno, bez obzira na rezultat poslednje utakmice Partizana i Valensije, jer će imati 3-1 u krugu, crno-beli najviše mogu do 2-2. 

Partizan, Valensija, Žalgiris

Valensija bolja od Žalgirisa u gostima (72:87), a kod kuće je izgubila 79:84. Svakako, Partizan ovde ubedljiv, čak i da izgubi od Valensije zadnje kolo jer bi u tom slučaju imao 3-1, više i od jednih i od drugih u krugu. 

Partizan, Valensija, Armani

Valensija je dobila Armani 84:72, ali je izgubila na strani ubedljivo, 83:52. PArtizan ako dobije Valensiju, definitivno prvi sa 3-1 u ovom krugu. 

Partizan, Bajern, Žalgiris

Žalgiris je dobio Bajern sa 74:73, ali je izgubio na strani 64:58. Bajern i u ovom slučaju ispred Partizana i Žalgirisa. 

Partizan, Bajern, Armani

Bajern je dobio Armani sa 91:84, u gostima izgubio sa 76:62. Partizan je ovde čak i treći u krugu sa 1-3, Bajern je prvi sa 3-1, Armani ima 2-2. 

Partizan, Žalgiris, Armani

Ovde nema dilema, iako ova dva tima (Armani i Žalgiris) treba da odigraju meč u Litvaniji. Žalgiris je dobio prvi duel sa 70:83. Ukoliko se desi da ova tri kluba budu u krugu na kraju, Partizan bi imao sigurno 3-1, i to sa +28, pa je ubedljivo prvi. 

Krug sa četiri tima

Partizan, Efes, Valensija, Bajern

Partizan bi imao 3-3, Bajern bi imao 4-2 i crno-beli ne bi imali nikakve šanse. Bajern sa svima, osim sa crno-belima, ima 1-1, dovoljno za mesto koje žele. 

Partizan, Efes, Valensija, Žalgiris

Nema nikakvih dilema u slučaju da Partizan savlada Valensiju u poslednjem kolu, imao bi čak 5 pobeda od mogućih 6 i bio bi prvi. 

Partizan, Efes, Valensija, Armani

Pobeda Partizana nad Valensijom reguliše apsolutno sve, Partizan je sa 4 pobede od mogućih 6 u ovom krugu bolji od svih svojih rivala jer svi međusobno imaju 1-1. 

Partizan, Efes, Bajern, Žalgiris

Partizan ima 3-3 u ovom četvorouglu, Bajern ima 4-2 i to je najveći problem. Opet taj Bajern…

Partizan, Efes, Bajern, Armani

Ni ovde nije ništa drugačije, Partizan je čak poslednji u ovom krugu, ali i to je nebitno kada nije deseti… Bajern je onom trojkom u Beogradu ovde 10. na tabeli. U krugu imaju 4-2, Partizan ima 2-4, Efes i Armani po 3-3. 

Partizan, Efes, Žalgiris, Armani

Ekipa Partizana je u ovom krugu najbolji tim, sa 4-2 bi prošli dalje čak i da Žalgiris savlada Armani na svom terenu. Efes ima 1-1 sa sva tri tima i imao bi 3-3, Partizan je na 4-2, Armani je trenutno čak na 2-3, a Žalgiris takođe. 

Partizan, Valensija, Bajern, Žalgiris

Najzanimljiviji krug, definitivno. Partizan bi pobedom protiv Valensije stigao do 4-2, Bajern bi imao 4-2 i onda bi odlučila koš razlika u međusobnim duelima ova četiri tima! Partizan trenutno ima +15 i utakmicu koju mora da pobedi protiv Valensije. Bajern će sigurno ostati na +16. Dakle, pobeda protiv “Slepih miševa” sa 2 razlike reševa situaciju u korist Partizana!

Partizan, Valensija, Bajern, Armani

Ni ovde nema nikakve dileme, Bajern je prvi sa 4-2, Partizan i Armani bi imali 3-3, Valensija 2-4. Još jedna opcija sa Bajernom koja nikako ne odgovara.

Partizan, Valensija, Žalgiris, Armani

Partizan bi pobedom protiv Valensije bio najbolji u krugu i to sa 5-1, nenadmašiv skor sa četiri tima u krugu. 

Partizan, Bajern, Žalgiris, Armani

Bajern ima pozitivu protiv Partizana (2-0), sa Žalgirisom i Armanijem po 1-1, pa je na 4-2, Partizan ima 3-3, Žalgiris ima 2-4, Armani 3-3. Jasno, Bajern najbolji. 

Krug sa pet timova

Partizan, Efes, Valensija, Bajern, Žalgiris

Još jedna veoma zanimljiva situacija. Esktremno zanimljiva. Naime, Partizan bi imao u slučaju da pobedi Valensiju skor 5-3, koliko i Bajern i ta dva tima bi se ponovo nadmetala u koš razlici. Partizan ima +16 u ovom trenutku i utakmicu sa Valensijom koju mora da dobije. Bajern je na +8. Eto zašto je bitno igrati svaki napad do kraja. 

Partizan, Efes, Valensija, Bajern, Armani

Partizan bi bio na 4-4, Bajern na 5-3. Još jedan krug koji nikako ne odgovara Partizanu. 

Partizan, Efes, Bajern, Žalgiris, Armani

Ne odgovara i sada, Bajern je već sada sa ovim timovima odigrao 5-3, Partizan je na 4-4, ali uzalud. 

Partizan, Valensija, Bajern, Žalgiris, Armani

Idemo na još jedno kalkulisanje u zanimljivom krugu gde Partizan i Bajern imaju po 5-3 (u slučaju da crno-beli pobede Valensiju), i utakmica Žalgirisa i Armanija ništa neće promeniti do kraja takmičenja. Partizan ima ukupnu koš razliku +23, Bajern je na +9. Može i ovo!

Partizan, Efes, Valensija, Žalgiris, Armani

Krug bez Bajerna odgovara Partizanu, znate i sami, bez obzira na rezultat Armanija i Žalgirisa! Crno-beli u ovom krugu imaju 6-2 i nenadmašni su.

Krug sa šest timova

Partizan, Efes, Valensija, Bajern, Žalgiris, Armani

Ni ovde preostali duel Žalgirisa i Armanija neće uticati na konačan ishod ukoliko Partizan savlada Valensiju. Partizan ima 6-4, koliko i Bajern i oni su na deobi prvog mesta u ovom krugu od šest timova. Dakle, gleda se koš-razlika u duelima između ovih timova, što znači da je Partizan najbolji! Bajern jedva da ima pozitivnu koš razliku, svega +1, a Partizan u duelima sa svim timovima ima +27 i utakmicu koju treba da odigra sa Valensijom. Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /