in

Sportske.net – Kraj – Dubai od srede u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi!

Sportske.net – Kraj – Dubai od srede u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi!

Posle mnogih obrta, očekuje se da Evroliga objavi zvanično saopštenje o ulasku Dubaija već u sredu.

Klubovi akcionari će se sastati u utorak i sredu kako bi doneli odluku o davanju zvaničnog zelenog svetla, međutim, pod uslovom da je većina obezbeđena, piše “Eurohups”.

Samo dva kluba imaju neke zamerke, kako grčki portal saznaje, jedan zbog očiglednih geopolitičkih zabrinutosti za region kluba, a drugi zbog drugačije perspektive na projekat. Postojao je i treći, ali su se predomislili.

Uzimajući u obzir podršku većine, činjenicu da generalni direktor Evrolige Paulius Motiejunas i predsednik Dejan Bodiroga takođe podržavaju želju Dubaija da bude deo Evrolige i činjenicu da se očekuje da će dodavanje Dubaija biti organski proces, zvanična odluka u ovom trenutku izgleda kao formalnost.

Dubai će igrati u Evrokupu naredne sezone, najavljujući početak nove ere koja neće transformisati format lige preko noći.

Naprotiv, novi klub želi da na terenu dokaže da pripada vrhunskom nivou i da pravi solidne korake ka svom cilju, poslovno pristupajući čitavom poduhvatu na terenu i van njega.

Takođe, Dubai će ujedno zvanično postati novi član AdmiralBet ABA lige.

U međuvremenu, očekuje se da će i Motiejunas i Bodiroga produžiti svoje uloge nakon kraja ove sezone, dobijajući priznanje za svoj rad u predstojećem ugovoru sa Dubaijem.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /