in

Sportske.net – KRAJ – Tuhel napušta Bajern Minhen, poznato zbog čega i kada!

Sportske.net – KRAJ – Tuhel napušta Bajern Minhen, poznato zbog čega i kada!

Fudbalski klub Bajern Minhen odlučio je da se rastane sa Tomasom Tuhelom na kraju sezone! 

Pouzdani izvori iz Nemačke otkrili su danas da su tokom prethodnih dana vođeni intenzivni razgovori, te da je rezultat iscrpnih pregovora – rastanak sa trenerom, ali tek kada sezona prođe.

Posle brojnih problema, na terenu i van njega, u klubu su postali svesni da u ovom smeru ne mogu više da idu i da je rastanak neminovan. Ipak, klub je odlučio da ovaj put završi sezonu sa trenerom, poučeni iskustvom od prošle godine kada je krajem marta otpušten Julijan Nagelsman, a na njegovo mesto doveden upravo Tuhel. 

Igračima je poručeno da moraju da preuzmu odgovornost i da učine sve što je u njihovoj moći da se sezona završi na što bolji način. 

Očekuje se čak i da se uskoro oglasi i Bajern zvaničnim saopštenjem, kako bi se stavila tačka na sve moguće glasine i dezinformacije, te da se i Tuhel i ekipa potom fokusiraju na utakmice do kraja sezone. 

Ukratko – Tuhel osim rezultata i igre, nije uspeo da uspostavi i popravi komunikaciju unutar svlačionice, koja deluje podeljeno baš kao i kod Nagelsmana, više o tome OVDE. To su sve razlozi za rastanak sa bivšim trenerom Borusije, Pari Sen Žermena i Čelsija. 

Druga i mnogo važnija tema je – ko će zameniti Tomasa Tuhela?

To deluje da sigurno neće biti Hansi Flik, koji ne želi da gasi požare u Minhenu, već hoće da se oproba u inostranstvu, u Barseloni.

Sigurno je da će Bajern probati da ubedi Ćabija Alonsa, koji preferira Liverpul, a opcija je i Zinedin Zidan, više o tome OVDE.

Naravno, Antonio Konte mašta o klupi Bajerna, kao i Žoze Murinjo, ali njih dvojica trenutno imaju najmanje šanse da naslede Tuhela. 

Ko je najbolje rešenje i ko će biti novi trener Bajerna? Zaista je teško prognozirati…Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /