in

Sportske.net – Kraj velike karijere u Parizu

Sportske.net – Kraj velike karijere u Parizu

Rukomet će od sledeće sezone biti siromašniji za jednog od najboljih igrača u istoriji tog sporta. Slavni danski rukometaš Mikel Hansen (36) završiće karijeru posle Olimpijskih igara u Parizu, prenosi TV2 iz Danske.

Zbog ove odluke Hansena, njegov aktuelni klub Olborg sazvao je vanrednu konferenciju za medije, na kojoj će se legendarni rukometaš obratiti javnosti.

Danska nacionalna televizija pokušala je da kontaktira Hansena, ali on nije želeo da priča o bilo čemu pre konferencije, koja je zakazana za sredu od 12.30 sati.

Hansen je odigrao čak 266 utakmica za selekciju Danske, postigao 1.350 golova, a kako stvari stoje, priču će zaokružiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

U karijeri je nastupao za Olborg, Pari Sen Žermen, Kopenhagen, Barselonu i GOG. Tri puta je proglašen za najboljeg rukometaša sveta – 2011, 2015. i 2018. godine.

Osvojio je skoro sve što se može osvojiti u rukometu – Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre sa Danskom, mnogobrojne klupske titule, ali ne i Ligu šampiona.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /