in

Sportske.net – Mundijal 2030 – “Nešto što do sada nije viđeno”

Predsednik FIFA Đani Infantino najavio je da će Svetsko prvenstvo 2030. godine biti spektakularno.

Biće to prvi Mundijal koji će se održati na tri kontinenta i u šest zemalja.

Na tom takmičenju obeležiće se 100 godina od prvog Mundijala, koje je održano 1930. godine u Urugvaju.

Taj Mundijal će biti nešto specijalno i jedinstveno. Nešto što do sada nije viđeno. Biće to oda svim dosadašnjim šampionatima sveta i takmičenje koje će ujediniti planetu“, rekao je Infantino i dodao:

Još pre nekoliko godina smo počeli da razmišljamo o tom takmičenju i odmah nam je postalo jasno da to neće biti obično Svetsko prvenstvo. To je prilika da se prisetimo svim dosadašnjih Mundijala, učesnika i pobednika, i to mora da bude nešto do sada neviđeno”, kazao je Infantino.

Glavni domaćini Mundijala biće Španija, Portugal i Maroko, otvaranje će biti u Urugvaju, dok će Argentina i Paragvaj uvodne mečeve u grupnof fazi odigrati u svojim zemljama.

Još uvek se ne zna gde će se igrati finalni meč, glavni kandidati su Madrid i Barselona, ali finale želi i Maroko, koji kreće u izgradnju najvećeg stadiona na svetu u Kazablanki.

Podsetimo, Mundijal 2026. godine će se održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Biće to prvi šampionat sveta sa 48 učesnika, a taj model će biti na snazi i 2030.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /