in

Sportske.net – Nepogrešivi Kendrik Nan

Sportske.net – Nepogrešivi Kendrik Nan

Košarkaš Panatinaikosa Kendrik Nan jedan je od najboljih ofanzivnih igrača u Evroligi ove sezone.

Dolazak Amerikanca u Evropu na startu aktuelne sezone bio je iznenađujući, jer je reč o jakom imenu iz NBA lige. Opredelio se Nan da se okuša u evropskoj košarci i posle kraćeg perioda adaptacije pokazao je da je reč o klasi. Ako ovako nastavi do kraja sezone, povratak u NBA već na leto nije isključen.

Napadački kvaliteti Kendrika Nana su neupitni, kao i hladnokrvnost, ali da je mirnoća izražena u tolikoj meri kao što demonstriraju brojke – teško je poverovati. Naime, Nan je pogodio svako slobodno bacanje za Panatinaikos ove sezone u Evroligi, ali i u grčkom šampionatu.

Na 25 mečeva koliko je odigrao do sada, izveo je 52 penala i ima stoprocentan učinak. Ukoliko tako nešto zadrži do kraja regularnog dela sezone, postao bi tek sedmi igrač koji je izveo više od jednog slobodnog bacanja u kampanji i bio stoprocentan do njenog kraja.

Ono što ga izdvaja u odnosu na ostalih šest jeste znatno veći uzorak. Slaven Rimac i Šarunas Jasikevičijus su izveli 21 penal i bili isto toliko puta precizni u sezonama 2005/06, odnosno 2013/14. Stoprocentni su još bili: Fabijan Kozer, Manučar Markoišvili, Mark Hol i Horhe Garbahosa.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /