in

Sportske.net – POLUVREME – Strpljenje je ključ protiv Olimpijakosa i Partizan ga pronalazi!

Sportske.net – POLUVREME – Strpljenje je ključ protiv Olimpijakosa i Partizan ga pronalazi!

Košarkaši Partizana vode protiv Olimpijakosa 40:32 u “Štark areni” u okviru 32. kola Evrolige.

Partizan je zahvaljujući energiji i znatno boljoj kontroli skoka uspeo da u trku sa Olimpijakosom započne sa prednošču. Grčki tim se isprva držao preko dve trojke, ali je potom i šut sa distance stao, što je takođe bio slučaj sa Partizanom nakon pogotka Bruna Kabokla kojim je otvoren okršaj.

Kevin Panter je u prvom poluvremenu ovog susreta bio onaj pravi. Odlično je napadao, pogađao sa poludistance i nije Olimpijakos imao pravog rešenja za njega u odbrani.

Ono što je specifično kroz čitavu sezonu Partizana, pa i za ovaj meč, jeste da i kada rival ne igra na svom najboljem nivou, uspeva da pronalazi pukotine u odbrani i neretko dolazi do lakih poena.

Za četiri i po minuta u drugoj deonici, Partizan je izgubio pet lopti i sami su vratili protivnika u egal. No, srećom po domaće, imali su raspoloženu unutrašnju liniju, pa je posle Kabokla i Kaminskog, trojku da ugasi mali požar pogodio i Alen Smailagić

Nešto slično je i ubrzo uradio Pi-Džej Doužer kada je zajedno sa Kaminskim posle tajm-auta pokrenuo mini-seriju od 5:0 ekipe Željka Obradovića, pa je domaćin pobegao na “+5”.

Strpljenje je bilo neophodno Partizanu i zahvaljujući tome, desile su se greške u odbrani Olimpijakosa uz pomoću kojih je napravljena serija 12:2 za “+10”, no na kraju je Vilijams-Gos smanjio na osam razlike.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /