in

Sportske.net – POLUVREME – Zvezda odlična u Madridu!

Sportske.net – POLUVREME – Zvezda odlična u Madridu!


Autor: Aleksandar Obrenović


petak 29.03.2024.


21:14


Izvor: Sportske.net

Poluvreme je u Madridu, a ekipa Crvene zvezde vodi protiv Real Madrida sa 44:47. 

Odličan početak Crvene zvezde, pre svih Dalibora Ilića koji je dva puta zakucao, dobro je bilo i u odbrani, a ekipa koja je bila na parketu (Nedović, Hanga, Gedraitis, Ilić i Bolomboj) je odlično odradila posao. 

Ipak, serija 4:0 domaćina i Real je stigao do prve prednosti na utakmici, Musa je postigao čak 9 od prvih 11 poena Real Madrida. 

Real je napravio ozbiljnu seriju ulaskom Serhija Rodrigeza, poveli su sa 17:13 poenima Jabuselea, a posle trojke Hezonje bilo je 20:13. 

U finišu prve deonice odlična Crvena zvezda, ponovo. Nemanja Nedović je bio taj koji je bio fantastičan, videli smo seriju 8:0 (Nedović i Lazić po trojku, plus dva poena Nedovića), odlično su zatvorili napade Reala i ponovo su crveno-beli imali prednost. 

Upravo je Nemanja Nedović nastavio sa dobrom igrom u nastavku, ali je Real imao odličnog Hezonju na drugoj strani. 

Posle zakucavanja Dubrovčanina ekipa Real Madrida je imala 35:29, ali je Zvezda ponovo uspela da se vrati u igru i ne samo to, uspela je i da povede posle kontre i poena Gilespija za 35:36. Ređali su se promašaji Ljulja, Endiaja, Kozera, a na drugoj strani posle poena Davidovca Zvezda je vodila sa 38:35. 

Serija je prekinuta posle tajm-auta, ali je Smart pogodio novu trojku, potom i Nedović za sjajnih +5! Uprkos velikom naletu Reala na kraju, Crvena zvezda je zahvaljujući ofanzivnom skoku Mitrovića i poenima uz dodatno slobodno bacanje otišla na odmor uz prednost. 

Nedović ima 18 poena, na drugoj strani Hezonja 10, Musa 11. Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /